Psikolojik Gelişim Birimi (PGB)’nin Kurum Dışı Sözleşmeli Psikiyatristine Yönlendirilme Prosedürü

PGB’de süreciniz aktif bir şekilde ilerlerken psikolojik danışmanınız uygun gördüğü durumlarda sizi uygun bütçe ile destek alabileceğiniz, birimin kurum dışı sözleşmeli psikiyatristine yönlendirebilir. Bu durumda süreciniz PGB ve psikiyatrist iş birliği ile yürütülür. Ancak birimde takip edilmeyen kişilerin psikiyatriste yönlendirilmeleri ya da birimde takip ediliyor olsalar dahi uzman görüşü olmaksızın kendi talepleri ile psikiyatriste yönlendirilmeleri mümkün değildir.

Eğer yaşadığınız bir durumla ilgili psikiyatrik tedavi desteğine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız öncelikle PGB’ye başvurmanız gerekir. Bu ihtiyacınızı süreçte gündeme getirebilir ve psikolojik danışmanınızla değerlendirebilirsiniz. ÖzÜ sözleşmeli psikiyatristine yönlendirilmeniz için böyle bir ihtiyacınız olduğunu belirtmeniz yeterli değildir. Psikolojik danışmanınız uzman görüşü gereği psikiyatrik tedavi sürecinden fayda göreceğinizi ön gördüğü durumlarda yönlendirmenizi gerçekleştirir.

Yönlendirme için kurum dışı sözleşmeli psikiyatristin iletişim bilgileri ve nasıl randevu alacağınız bilgisi psikolojik danışmanınız tarafından sizinle paylaşılır. Seansınız sonrası psikolojik danışmanınız sözleşmeli psikiyatriste, sizi kendisine yönlendirdiğine dair bilgi verir. Psikiyatrist randevunuza gitmeden önce PGB’nin Öğrenci Merkezi -3.katta yer alan ofisine uğrayarak yönlendirmenizin gerçekleştirildiğine dair adınıza düzenlenen ıslak imzalı bir evrakı elden teslim almanız gerekir. Psikiyatrist randevunuza giderken bu evrakı yanınızda bulundurmanız zorunludur. Randevunuza gittiğinizde Özyeğin Üniversitesi’nden yönlendirilerek geldiğinizi belirtip evrakı teslim ettiğinizde kurumumuz için uygulanan ücret politikası dahilinde psikiyatrik destek hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bu ücret politikasına göre randevu ücretinin büyük bir kısmı üniversitemiz tarafından karşılanmakta, yalnızca 50TL’lik bir katkı payı öğrencilerimiz tarafından karşılanmaktadır. Randevunuz esnasında evrak yanınızda değilse üniversitemiz tarafından yönlendirilmediğiniz kabul edilerek psikiyatrist muayene ücretinin tamamı sizin tarafınızdan ödenir.

PGB ile temas etmeksizin psikiyatrist görüşmeleri gerçekleştiren öğrencilerimizin muayene ücretlerinden üniversitemiz sorumlu değildir. Sözleşmeli psikiyatristimizin sizlere sağlayabileceği destek 8 randevu ile sınırlandırılmıştır. Bu randevuların takibini sağlamak öğrencilerimizin sorumluluğundadır. Süreçten maksimum verimi alabilmek için psikiyatristin belirlediği aralıklarla düzenli olarak randevu almanız ve randevulara gitmeniz önemlidir.