Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Sanatsal Faaliyetler

Sanatsal Faaliyetler

Yaklaş 2030 Programı Etkinliği “Greenhack” Lansmanı ile Dünya Çevre Günü’nde Kentlerdeki Derelere Dikkat Çekildi.

Özyeğin Üniversitesi’nin Yaklaş 2030 Programı, yoğun kentleşmenin ekosistem üzerindeki etkilerini kampüsteki kuru dere aracılığıyla tartışmaya açıyor. Öğrencilerin dereye dikkat çekmek için hayata geçirdikleri iletişim, tasarım ve sanat projeleri, Dünya Çevre Günü vesilesiyle düzenlenen “Greenhack” lansmanı etkinliğiyle kamuoyuyla buluştu.

Özyeğin Üniversitesi, öğrencilere akademik ve pratik bilgiyi buluşturmanın yenilikçi yollarını sunarak onları etkin rol almaya teşvik etmeyi sürdürüyor. Üniversitenin Sürdürülebilirlik Platformu bünyesinde 2018’den bu yana sürdürülen Yaklaş 2030 Programı, küresel sorunlara bilim ve sanat perspektifinden yaklaşarak birlikte araştırmayı ve öğrenmeyi merkezine alıyor. Böylelikle her bir öğrenci, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme sürecinde bilgi ve yeteneklerini nasıl kullanabileceğini keşfediyor. Öğrencilerin küresel meselelere dair eleştirel bakışını, duyarlık ve sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefleyen program, bu sene kampüsteki kuru dereye odaklanıyor. Farklı bölümlerde, ders ve atölyelerde üretilen projelerle tatlısu kaynaklarının güncel durumuna, geleceğine ve yeniden yabanlaştırma imkânlarına disiplinlerötesi bir bakışla yaklaşıyor.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yasemin Yıldırım yürütücülüğündeki stüdyo dersi kapsamında öğrenciler, tatlısu kaynaklarının önemine dair mesajlarını geniş kitlelere ulaştırmak için sanatın ve tasarımın gücünden faydalandılar. Kampüs deresinin güzergahını takip eden öğrenciler, derenin duyulmayan sesine kulak verdiler; doğal peyzajı keşfettiler; araştırma sürecinden gelen ilhamla ve kolektif çalışmanın getirdiği sinerjiyle yaratıcı iletişim çözümleri, sanat ve tasarım projeleri geliştirdiler. “Codlective” adıyla kolektif bir çalışma süreci yürüten 12 öğrenci projelerini, Özyeğin Üniversitesi laboratuvarlarında üretti. Stüdyo dersinden doğan bu yaratıcı çalışmalar, dere güzergâhı boyunca belirlenen noktalara yerleştirildi. Öğrencilerin çalışmalarından oluşan “Bir Derenin Kenarında” sergisi, Özyeğin Üniversitesi Pavilion Binası’nda 14 Ekim 2024’e kadar açık kalacak.