Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Araştırma Projeleri

Araştırma Projeleri

İletişim ve Tasarımı bölümü Dr. Gökçe Elif Baykal, TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında  1.650.000 TL ile desteklenmesi kabul edilmiştir.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarımı bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Gökçe Elif Baykal'ın "Mekânsal Düşünme Becerilerinin Sanal ve Artırılmış Gerçekliklerdeki Nesne Etkileşimi ile İlişkisi: Düşük SES Çocuklara Yönelik Araştırma Destekli Eğitsel Oyun Tasarım Araştırması" başlıklı projesi TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında  1.650.000 TL ile desteklenmesi kabul edilmiştir. Üç yıllık projede lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak çalışabilecektir. 

Öğrencimiz Dilara Albayrak "Eğitimde Teknolojik Yaklaşım: Deprem Çantası Hazırlama Oyunu Projesi" projesi ile TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Detaylı bilgi için: https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-a-universite-ogrencileri-arastirma-projeleri-destekleme-programi

Bölümümüz öğrencilerinden Darya Mahçup, 4 Eylül 2024’te gerçekleştirilen UAES (Uluslararası Antropolojik ve Etnolojik Bilimler Birliği) konferansının bu yılki başlığı olan "Fortitude in Face of Turmoi" çerçevesinde, İletişim ve Tasrım Bölümü öğretim üyesi Dr. Zeynep Merve Uygun ve Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Susan Beth Rottmann ile birlikte "Tahılları Analiz Etmek: Gıda ve Göç Üzerine Etkileşimli Bir Belgesel"adlı sundu.

Bu çalışma, lisans eğitimini ve araştırmayı geliştirmek için antropolojik saha çalışmas ile görsel tasarım tekniklerini birleştiren yenilikçi bir pedagojik çerçeveyi ele alıyor. Çalışma, Dr. Zeynep Merve Uygun’un üçüncü sınıf öğrencileri için uygulamalı bir ders olarak verdiği COD 301 - Tasarım Stüdyosu kapsamında hazırlanan "Taneler" adlı bir etkileşimli belgeselin (collab-doc)  öğrenci deneyimlerinden yola çıkıyor. “Taneler” belgeselinin temel amacı, gıda ve göç arasındaki karmaşık ilişkiyi aydınlatmak, öğrenciler ile izleyiciler arasında görsel bir köprü kurmak ve dolayısıyla Türkiye’deki göçmenlere karşı empati geliştirmektir.

Proje hakkında daha fazla bilgi için linki ziyaret edebilirsiniz: https://cod.ozyegin.edu.tr/cod301.grains.html