Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Hakkında

Hakkında

Eğitim Dili: İngilizce

İletişim ve Tasarımı Bölümü, iletişimin dinamiklerini tasarım ilkeleri, yaratıcı düşünce ve teknolojinin yeni olanakları ile bir araya getirerek öğrencilerine aktarmayı hedefler. Geniş bir perspektifle, yazı, ses ve görüntünün tasarım yöntemleri kullanılarak, farklı medya ve teknolojiler yardımıyla en etkili şekilde iletilmesini kuramsal ve uygulamalı boyutta ele alan dört yıllık bir lisans programıdır. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin altında yer alan bu program, Türkçe-Sosyal puan türünde sınava giren ve tasarım eğitimi almak isteyen öğrenciler için uygun bir seçenektir.
İletişim ve Tasarımı Bölümü, farklı platform ve araçlar için geliştirilecek etkileşimli ortam tasarımı, sayısal yayıncılık, mekânsal iletişim, oyun tasarımı, hareketli görsel tasarım, sanat yönetmenliği ve inovasyon yönetimi konularına odaklanmıştır. Akademik kapsamı içerisinde grafik tasarım, tipografi, fotoğraf, video, interaktif ara yüz tasarımı, arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi çoklu ortam uygulamaları, kullanıcı deneyimi, mekânsal etkileşim, hareketli görüntü ve oyun tasarımı gibi alanlar yer alır. Öğrencilerine, kullanıcı davranışlarını dikkate alarak etkileyici bir iletişim yaratmak için problem çözücü yöntemler geliştirmekte deneyim kazandırmayı amaçlar.
Özyeğin Üniversitesi’nin girişimcilik ve yenilikçilik vizyonu ile desteklenen içeriği ve ders programı, fakültenin diğer bölümlerini de destekler ve ortak alanlar üzerinden desteklenir. Mezunlarımız, web platformlarından akıllı uygulamalara her türlü dijital ortamın mimarisini, arayüzünü, kimliğini, etkileşim ve kullanıcı deneyimini tasarlayabilirler. Etkileşimli medya yanında illüstrasyon, yazı, fotoğraf, video, ses gibi medyaları da profesyonel hayatlarında kullanabilirler. Film üretebilir ve oyun tasarlayabilirler.

Öğrenciler;
✓ Birinci yılda aldıkları derslerle tasarımın temel prensiplerini öğrenir, temel çizim ve bilgisayar kullanım becerileri elde eder, fotoğraf ve video medyalarında temel kazanarak yaratıcı üretim gerçekleştirebilirler,
✓ İkinci yıl, tasarım stüdyosu kapsamında görsel iletişim, grafik tasarım ve tipografi konularında deneyim kazanır, bu konuların yanı sıra diğer derslerde animasyon, bilgi mimarisi ve ağ tasarımı, sanat ve tasarım tarihi üzerine bilgi edinirler,
✓ Üçüncü yıl tasarım stüdyosunda sanat yönetmenliği, etkileşim tasarımı, hareketli görüntü ve oyun tasarımı alanlarında çalışırlar. Uzmanlaşmak istedikleri konuya bağlı seçmeli dersler alırlar.
✓ Dördüncü yıl, tasarım stüdyosu ve son dönem alınan bitirme projesinin kapsamında sanat yönetmenliği, etkileşim tasarımı, hareketli görüntü ve oyun tasarımı uzmanlık alanlarından biri üzerinde çalışırlar. Yanı sıra, tasarım ve inovasyon yönetimi, strateji geliştirme dersleri ve uzmanlaşmak istedikleri konuyla ilgili seçmeli dersleri alırlar.

Minimum 8 yarıyılda edinecekleri altyapı ile mezunlarımız aşağıdaki alan ve rollerde çalışabilir:
✓ Yeni nesil ajanslarda yönetici ve sanat yönetmeni,
✓ Müze, galeri gibi deneysel, etkileşimli ortam ve mekân kullanan kurumlar için etkileşim tasarımcısı,
✓ Film ve post-prodüksiyon stüdyolarında filmin farklı aşamalarında yaratıcı yönetmen,
✓ Oyun tasarımı alanında çalışan şirketlerde proje yöneticisi ve oyun tasarımcısı,
✓ Her türlü iletişim platformuna durağan ve hareketli medya üretimi yapan prodüksiyon ajanslarında ve kurumsal firmalarda içerik üreticisi.
Profesyonel tasarım pratiğinin yanı sıra, İletişim Tasarımının geniş uygulama sahalarından birinde derinlemesine araştırma yapmak, bu alanda bilgi üretmek isteyenler bir yüksek lisans programında akademisyen olarak da kariyerlerine başlayabilirler. 

Danışma Kurulu:

İletişim ve Tasarım Bölümü Danışma Kurulu danışmanlık şirketi sahibi, video oyunları şirket sahibi, film yönetmeni ve ÖzÜ mezunu deneyimli iletişim tasarımcılardan oluşmaktadır.

Sinan Günal, Labrys Danışmanlık, kurucu sahibi, Dubai - İstanbul - Sarajevo

Bilal Balcı, Orange Wolf Games, kurucu sahibi, İstanbul

Deniz Tortum, Institute of Time Medya Şirketi, film ve immersive medya yönetmeni, New York - Istanbul  

Sinem Çoban, (OzU COD 2017), ATU Duty Free, pazarlama uzmanı, İstanbul