Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Misyonu

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Misyonu

Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programının misyonu, geleceğin liderlerini, başta gastronomi ve mutfak sanatları olmak üzere, yiyecek-içecek sektörünün tüm paydaşları için katma değer yaratacak, girişimciler olarak yetiştirmektir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Öğrenim Çıktıları

PLO 1: Mutfak sanatları ve yiyecek-içecek yönetimi için gerekli bilgi ve becerileri tanımlamak ve uygulamak.
PLO 2: Bir yiyecek ve içecek kurumunu başarılı bir şekilde işletmek için gerekli olan bir dizi temel iş becerilerini geliştirmek ve entegre etmek.
PLO 3: Yiyecek ve içecek yönetimi için gerekli iletişim becerilerinde yeterlilik göstermek.
PLO 4: Gastronomi ve yiyecek içecek yönetiminde iş kararlarını formüle etmek.
PLO 5: Farklı ve küresel gastronomi endüstrisinde gerekli olan liderlik ilkelerini değerlendirmek.
PLO 6: Kültür, güzel sanatlar ve yaratıcılığın gastronomi ve yiyecek-içecek endüstrisindeki rolünü değerlendirmek.
PLO 7: Gıda bilimi, gıda güvenliği ve hijyeni, beslenme ve sürdürülebilirlik bilgilerini yiyecek içecek ve mutfak sanatları yönetimi operasyonlarına entegre etmek.
PLO 8: Gastronomi ve mutfak sanatları yönetimine odaklanan yenilikçi temelli bir girişimci ruh geliştirmek.
PLO 9: Gastronomi ve mutfak sanatları için gerekli bilgi ve becerileri tanımlamak ve uygulamak.