Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Hakkında

Hakkında

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları olmak üzere, alanlarında türlerinin tek örnekleri olan, uluslararası saygınlığa sahip iki ayrı lisans programı (dört yıllık) sunmaktadır.

Türkiye’de bir ilk olan Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı, dünyanın en iyi akademik programları arasında yer alma hedefiyle kurulmuş ve bu nihai hedefini kuruluşu sırasında kamuoyuna duyurmuştur.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı ile Swissôtel Hotels and Resorts arasında imzalanan iş birliği protokolü ise, öğrencilere stajlarını Swissôtel Hotels and Resorts’un dünyanın dört bir yanındaki farklı tesislerinde tamamlayabilme ve mezun olduktan sonra işe alınma sürecinde mülakatlarını öncelikli olarak Swissôtel Hotels and Resorts ile gerçekleştirebilme şansı vermiş, bu alanda eşsiz bir iş birliğinin de başlangıcı

Sektör ile bağlantımızı güçlendirmek amacıyla Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı ve The Marmara Collection Group ile, öğrencilerimize aynı imkanları sağlayan, ikinci bir iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği Lisans Programı, kuruluş evresinde, 12 kişiden oluşan Danışma Kurulu’nu 16 Temmuz 2009 tarihinde oluşturmuş; turizm ve otelcilik sektörlerinin duayenlerinden oluşan bu kurul, ilk toplantısından bu güne kadar eğitim programımıza sağlıklı katkılar yapagelmiştir.

Öte yandan Le Cordon Bleu International ile münhasır bir ortaklık gerçekleştiren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’mız da Eylül 2012’de eğitime başlamıştır.

Lisans Programımızın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında bir mükemmeliyet örneği teşkil ederek, dünyanın en iyi akademik programları arasında yer almaktır.

Bu hedefi gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi olarak, Nisan 2013 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programımız için yiyecek ve içecek sektörünün liderlerinden ve tanınmış girişimcilerinden oluşan 12 kişilik ikinci bir Danışma Kurulu oluşturulmuştur.

Özyeğin Üniversitesi, Otel Yöneticiliği Lisans Programı 20 Nisan 2018 tarihinde dünyanın en büyük altıncı otel grubu olan AccorHotels Türkiye ile iş birliklerini güçlendirmiş ve öğrencilerimize yeni olanaklar kazandırılmıştır.

Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programları yapıları itibariyle çağdaş, kuramsal ve pratik uygulamaların birbiriyle harmanlanmalarını gerektirmektedir. Bu nedenle öğrencilerimize vaka çalışmaları, profesyonel otel yönetimi yazılımları, öğrencilerin pratik becerilerini geliştirmeye yönelik mutfak/laboratuvar ve tadım çalışmaları, interaktif simülasyon programları, insan ve yapay zeka konulu dersler, projeler, her yıl en az on dört seminer, eğitimleri süresince iki bin saati bulan stajlar, seçmeli dersler ve Rusça, Çince, Almanca ve İspanyolca gibi ikinci yabancı diller içeren, multimedya tabanlı bir eğitim, güçlü, araştırma yönü kuvvetli ve sektörel tecrübeye sahip bir akademik kadro tarafından sunulmaktadır.

Her iki lisans programımızın nihai amacı, otel yöneticiliği ve/veya mutfak sanatları alanlarında:

  • Küresel profesyonellik bakış açısını özümsemiş,
  • Sektörün geleceğini şekillendirecek ufka ve kültüre sahip,
  • İnsan odaklı yönetim anlayışıyla finansal başarıyı harmanlayabilen,
  • Girişimcilik, yenilikçilik ve yaratıcılık becerilerine sahip,
  • Uluslararası ve yerel otelcilik sektöründeki eğilimleri takip ve analiz edebilen,
  • İş dünyası ile iç içe aldığı eğitimi ulusal ve uluslararası kariyer olanaklarına dönüştürebilen,
  • Mezuniyetlerinden sonra kendi işlerini kurabilecek ve uluslararası otel ve restoran zincirlerinde üst düzey yönetici pozisyonlarına yükselebilecek başarılı ve uluslararası itibara sahip profesyoneller yetiştirmektir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonra, mutfak sanatları derslerini bizzat Le Cordon Bleu eğitmen şeflerinden aldıklarını ve Le Cordon Bleu tekniklerini, Le Cordon Bleu’nün eğitim materyallerini kullanarak öğrendiklerini gösteren, Le Cordon Bleu International tarafından da imzalanmış bir belge sunulmaktadır.

Öğrencilerimiz, eğitimleri süresince gerek profesyonel olarak tasarlanmış örnek otel odalarında, ön büro ve rezervasyon alanlarında çalışarak, gerek kampüste bulunan 3,650 m2’lik Mükemmeliyet Merkezi’nin modern mutfaklarında yiyecek hazırlayarak, gerekse hazırladıkları yiyecekleri L’Atelier Bleu adlı uygulama restoranımızda misafirlerin beğenisine öğle ve akşam yemeklerinde sunarak, kendilerini geliştirmekte ve bu arada, gelecekte topluma önderlik edebilecek, çevreye duyarlı ve toplum bilincine sahip bireyler haline gelmektedirler.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Otel Yöneticiliği Lisans Programı öğrencileri, 2018 yılında davetli olarak katılmaya başladıkları ve her yıl Hollanda’nın Maastricht kentinde gerçekleşen ve en az Avrupa’dan 34 üniversitenin katılımlarıyla gerçekleşen EMCup yarışmasından ödüllerle dönmektedirler.

Memnuniyetle paylaşmak isteriz ki, her iki lisans programımızdan eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz, Çin’den Amerika Birleşik Devletlerine, Norveç’ten Umman’a kadar geniş bir coğrafyada iş imkanları bulmaktadırlar.