Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
Berke Söylemezoğlu
Berke Söylemezoğlu (IE), P&G'de marka müdürü olarak çalışmaktadır. Öğrencilik döneminde üniversitenin sağladığı sosyal aktivitelere büyük önem veren Berke, ÖzÜ macerasının ilk 3 senesinde Oda Tiyatrosu ile 5 tiyatro oyununda rol aldı, festivallere katıldı. Ardından arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ÖzÜ Operations Research Kulübü’nde başkanlık görevini yürüttü. Kulüp, 2 sene içerisinde Özyeğin’in en aktif ve kalabalık kulübü haline geldi.
Yaz dönemlerinde 2 ay Litvanya, 2 ay Finlandiya’da gönüllülük programlarına katılan Berke, ekip liderliği yaptı. Bu sayede farklı ülke ve kültürlerden insanlarla beraber çalışma şansını yakaladı. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nin yeni girişli öğrencilerin okula daha rahat alışması için kurguladığı Peer Advisor programında da Peer Advisor olarak görev aldı. Mezun olduktan sonra da podcast’ler kaydederek ve üniversite öğrencilerine mentorluk sağlayarak deneyimlerimi aktarmaya devam etti.
Özyeğin Üniversitesi’nin sektörel eğitimi ana odak noktalarından birisi olarak benimsemesi sayesinde, henüz 1. Sınıf öğrencisiyken FİBA Grup bünyesindeki Fiba Banka ve GAP şirketlerinde kredisiz staj yapma fırsatı elde eden Berke, ardından sırasıyla Philip Morris, Bayer, Coca Cola İçecek şirketlerinde yaptığı stajlar sayesinde iş deneyimleri edindi. Endüstri mühendisliği bölümünün bitirme tezi dersi kapsamında Unilever ile yaşadıkları gerçek bir sorun üzerinde çalışma ve bu soruna akademisyenlerimizin de desteğiyle çözüm bulma şansı yakaladı.
2020 Bahar döneminde, önce Deloitte Danışmanlık şirketinde İş Analisti olarak başlayıp, sonrasında P&G’ye geçerek Marka Müdürü olarak çalışmaya başlayan Berke, hâlen bu pozisyonda çalışmalarını sürdürüyor.
Ece Mut
Ece (ME), Mercedes Benz Türk A.Ş. firmasında Kamyon Ar-Ge departmanında Kıdemli Uzman Mühendis olarak çalışıyor. Görev tanımı kapsamında elektrikli ağır/orta sınıf kamyon konseptlerinin geliştirilmesinde katkıda bulunuyor. Öğrenim hayatı boyunca stajlarında mühendisliğin uygulama alanlarında deneyim kazanan Ece, 2015 yılında otomotiv tasarımı konusunda eğitim aldı ve bu süre boyunca 2 ayrı tasarım projesi tamamladı. Sonrasında Pforzheim Üniversitesi’nde Erasmus+ bursu ile değişim öğrencisi olarak öğrenim gördü. Mayıs-Ekim 2017 tarihleri arasında “Hareketli Yüzeylere Çarpan Damlanın Dinamiği ve Bunun Yüzey Kaplaması ve Sprey Teknolojilerinde Kullanılması” isimli TÜBİTAK projesinde, TÜBİTAK bursiyeri olarak görev aldı.
Lisans programı bitirme tezinde Mercedes marka ağır sınıf şantiye kamyonlarının denge çubuğu optimizasyonu üzerine çalıştı. Takım arkadaşıyla yaptığı bu çalışmayla 2018 yılında 7. otomotiv Ar-Ge proje pazarı ve komponent tasarım yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. Aynı proje kapsamında, yürüttükleri çalışmaları ayrıca akademik bir yazıya aktardı ve bu çalışma, dünyanın en büyük makina mühendisliği konferanslarından biri olan International Mechanical Engineering Congress & Exposition (IMECE) kapsamında yayınlandı.
Mezuniyetinin ardından TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. firmasında Yapısal Analiz Mühendisi olarak göreve başladı. 2018-2022 yılları arasındaki döneminde Türkiye’nin ilk tip sertifikası alınmış özgün ve millî motor özelliğini taşıyan TEI-TS1400 Turboşaft Motor Geliştirme Projesi’nde çalıştı. 2022 yılı Nisan ayından itibaren de otomotiv sektörüne geri döndü ve halen Mercedes Benz Türk A.Ş.’deki çalışmalarına devam etmektedir.
Berk Buzcu
Berk Buzcu (CS), 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesiyle mezun oldu. Lisans yıllarında, stajını Sistem Mühendisi Stajyeri olarak KoçSistem'de yaptı. Son yılında, bir start-up girişimde Bulut Danışmanı olarak çalıştı, bulut sistemleri mimarisine odaklandı ve aynı zamanda otomatik müzakereyi araştırdı ve ANAC 2020 yarışmasına katıldı.
Berk, daha sonrasında akademik çalışmalarına devam ederek Özyeğin Üniversitesi'ne Yüksek Lisans öğrencisi olarak devam etti. Bu akademik yolculuk sırasında Tübitak tarafından finanse edilen, CHIST-ERA kapsamında olan "EXPECTATION: Personalized Explainable AI for decentralized agents with heterogeneous knowledge" projesine aktif olarak katkıda bulundu. Bu proje kapsamında öncelikli araştırma odağı, araştırma ilgi alanlarıyla örtüşen, tavsiye sistemlerinde açıklanabilirlik tekniklerinin uygulanmasıydı. Projenin amacı; sistem kullanıcılarının, sistem ile sosyalleşmesini teşvik ederek hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak konusunda öneri sistemlerini geliştirmekti.
Tez araştırmasına ek olarak, insan-robot müzakere ortamının geliştirilmesini de üstlendi ve Blockchain ve drone işbirliğini içeren çoklu aracıyla ilgili diğer konuları araştırdı. Sonuç olarak yüksek lisans programı sırasında beş makale yayınlandı. Berk şu anda İsviçre'de bulunan HES-SO’da "Smart-Edge" projesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve burada uç bilgi işlem için sağlık alanında kullanım senaryoları üzerinde çalışıyor.