Özge

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Araştırma Alanları

Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku, Sigorta Hukuku

Biyografi

Dr. Özge Kuru lisans derecesini 2012 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden, yüksek lisans derecesini “Gerçek Kişi Tacir” isimli tez çalışması ile 2015 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden, doktora derecesini ise “Anonim Şirketlerde Temsil ve Temsil Yetkisinin Devri” isimli tez çalışmasıyla 2022 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden almıştır. 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’nda “Araştırma Görevlisi”, 2023 yılında ise “Dr. Öğretim Üyesi” olarak atanmış ve halen görevine devam etmektedir. Aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcılığı” ve “Özel Hukuk Bölüm Başkan Yardımcılığı” görevleri bulunmaktadır.