Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Makina Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Ayşan Dibekçi

Ayşan (ME), lisansını Makina Mühendisliği’nde tamamladı. Mezuniyetinden kısa bir süre sonra yine Özyeğin Üniversitesi’nde Makina Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı’na başladı. Yüksek Lisans eğitimi süresince medikal robotik alanında araştırmalar yaptı. 2018 yılında bu çalışmalarının bir bölümünü uluslararası bir platform olan Biorob’ta (International Conference on Biomedical Robotics and Biomechatronics) sunma fırsatı buldu.

2019 yılından bu yana, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Ford Otosan firmasında ürün geliştirme, tasarım ve yayın mühendisi olarak çalışmakta olan Ayşan, Ford Otosan’ın global yapıda olması sebebiyle, projelerinde yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ekip ve şirketle çalışarak Avrupa, İngiltere, Afrika, Uzak Doğu gibi birçok farklı lokasyonun gerekliliklerine uygun şekilde tasarım yapma ve devreye alma gibi süreçler yönetmekte. Ford bünyesindeki birçok araç modeline, çeşitli işlevsellikte, inovatif fikirlerle farklı tasarım, malzeme ve dayanımlarda ürünlerin sağlanmasına katkıda bulunmakta olan Ayşan, tüm bu mühendislik yetkinliklerine ilave olarak, hem Kanban Master rolünü sürdürüyor, hem de ekip arkadaşlarının çevik yapıya uyum sağlamalarını kolaylaştırıyor.

Elif Gizem Tunçel

Gizem (ME), Kuzey Kıbrıs’ın yerli elektrikli araç firması GÜNSEL EV’de proje koordinatörü olarak çalışıyor. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Özyeğin Üniversitesi makine bölümünde tamamlayan Gizem, hayatın her alanında multidisipliner yaklaşımın ve yaşayışın önemine inanarak her iki eğitim döneminde birçok ulusal ve uluslararası organizasyonda aktif görev almış ve katıldığı yarışmalarda ülkesine çeşitli ödüllerle dönmüştür.

ENKA spor kulübü lisanslı sporcusu olan Gizem, lisans eğitimi boyunca profesyonel yüzme hayatına kulübünde ve üniversitesinde devam etmiş ve Özyeğin Üniversitesini temsilen tüm üniversiteler arası yarışlarda aktif rol almıştır. Özyeğin Üniversitesi’nin yüzme takımını arkadaşı Cansu Buket Tokat ile birlikte kurmuş ve Özyeğin’in ilk altın kupasını kazanan yüzme takımında bireysel ve takım yarışlarında pek çok başarı elde etmiştir. Aynı zamanda lisans ve yüksek lisans eğitimleri boyunca İTÜ’de yüzme antrenörü olarak çalışmış ve bu sayede genç sporcular yetiştirmiştir.

2016’da, Prof. M. Pınar Mengüç’ün supervizörlüğünde yüksek lisans eğitimine başlayan Gizem, ilk senesinde Ebru Tatar ile birlikte katıldıkları uluslararası “Go Green in the City Yarışması”nda dünya çapında 19722 takım arasından Paris’te düzenlenen finale seçilerek “Women in Business Ödülü’ne layık görülmüştür. Aynı zamanda yüksek lisans eğitimi boyunca öğretim asistanlığı yapmış ve görevlendirildiği kimya laboratuvar derslerini yürütmüştür.

2018’de, 52 ülkeden toplam 2400 sporcunun katıldığı, Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında, 2018 yılında Gümüş madalyanın sahibi olmuştur. Bu yarışı kendisi için özel kılan ise TEV gönüllüsü olarak, “TEV- Eğitimli Kızlar Umutlu Yarınlar” projesi kapsamında düzenlemiş olduğu başarılı bağış kampanyasıdır. Aynı yıl Çanakkale Boğazı yarışında ise Altın madalyanın sahibi olmuştur. 2021 yılında İTÜ Sürekli Eğitim Akademisi ve 2022 yılında GÜNSEL Akademinin düzenlediği Proje yönetimi eğitimlerine katılmış ve IPMA sınavını geçerek, “IPMA Level C: Certified Project Manager” sertifikası almaya hak kazanmıştır. 2020 yaz döneminden bu yana GÜNSEL EV’de proje koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürmekte ve şirket içinde 2022 yılında kurduğu dans kulübünde gönüllü olarak pek çok çalışana Tango dansı eğitimi vermektedir.

Ece Mut

Ece (ME), Mercedes Benz Türk A.Ş. firmasında Kamyon Ar-Ge departmanında Kıdemli Uzman Mühendis olarak çalışıyor. Görev tanımı kapsamında elektrikli ağır/orta sınıf kamyon konseptlerinin geliştirilmesinde katkıda bulunuyor. Öğrenim hayatı boyunca stajlarında mühendisliğin uygulama alanlarında deneyim kazanan Ece, 2015 yılında otomotiv tasarımı konusunda eğitim aldı ve bu süre boyunca 2 ayrı tasarım projesi tamamladı. Sonrasında Pforzheim Üniversitesi’nde Erasmus+ bursu ile değişim öğrencisi olarak öğrenim gördü. Mayıs-Ekim 2017 tarihleri arasında “Hareketli Yüzeylere Çarpan Damlanın Dinamiği ve Bunun Yüzey Kaplaması ve Sprey Teknolojilerinde Kullanılması” isimli TÜBİTAK projesinde, TÜBİTAK bursiyeri olarak görev aldı.

Lisans programı bitirme tezinde Mercedes marka ağır sınıf şantiye kamyonlarının denge çubuğu optimizasyonu üzerine çalıştı. Takım arkadaşıyla yaptığı bu çalışmayla 2018 yılında 7. otomotiv Ar-Ge proje pazarı ve komponent tasarım yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. Aynı proje kapsamında, yürüttükleri çalışmaları ayrıca akademik bir yazıya aktardı ve bu çalışma, dünyanın en büyük makina mühendisliği konferanslarından biri olan International Mechanical Engineering Congress & Exposition (IMECE) kapsamında yayınlandı.

Mezuniyetinin ardından TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. firmasında Yapısal Analiz Mühendisi olarak göreve başladı. 2018-2022 yılları arasındaki döneminde Türkiye’nin ilk tip sertifikası alınmış özgün ve millî motor özelliğini taşıyan TEI-TS1400 Turboşaft Motor Geliştirme Projesi’nde çalıştı. 2022 yılı Nisan ayından itibaren de otomotiv sektörüne geri döndü ve halen Mercedes Benz Türk A.Ş.’deki çalışmalarına devam etmektedir.