Temel Yetkinlikler

İşletme programı, fakültedeki tüm programlar için ortak belirlenen aşağıdaki temel yeterliliklerin öğrenciler tarafından en iyi şekilde kavranmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Program, bu temel yeterliliklere ek olarak aşağıdaki program çıktısı listesinin sonunda italik olarak belirtilen program özelindeki yeterlilikleri sağlamayı da hedeflemektedir.

İşletme

• İşletme alanındaki temel kavramları açıklamak.
  • Bilgi ve enformasyonun farklı iş alanlarıyla nasıl etkileşime girdiğini açıklamak.
  • İş problemlerini analiz etmek için istatistiksel teknikleri kullanmak.
  • Eldeki durumu analiz etmek için gerekli verileri/enformasyonu belirlemek, toplamak ve yönetme sürecini yürütmek.
  • İş problemlerini çeşitli açılardan değerlendirmek.
  • İş problemlerini ve fırsatlarını analiz etmek.
  • İş problemlerine çözümler üretmek.
  • İş zorluklarını çözmek için özgün yeni kombinasyonlar tasarlamak.
  • İşle ilgili davranışların etik etkilerini ve sonuçlarını tartışmak.
  • Tüm paydaşların çıkarlarını sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik boyutları açısından açıklamak.
  • Fikirlerini, İngilizce sunumlar ve yazılı rapor, kompozisyon ve vaka analizleri ile etkin bir şekilde iletmek.
  • Sorumluluk alarak ve hesap verebilir olarak ekip halinde çalışmak.
  • Bir iş durumunu, farklı iş alanı düzeyinde bilgi ve bakış açılarını entegre ederek değerlendirmek.
  • Titiz süreçlere, en son teknolojiye ve göreve uygun bilgi ve yaklaşımları baz alarak iş kararları önermek.