3 Lisansüstü Mezunu

Farzad Avishan

Farzad, doktorasını Endüstri Mühendisliği alanında tamamladı. Doktora tezi, belirsizlik altında optimizasyona odaklanmış olup, aynı zamanda birden fazla araştırma çalışmasına katılımını içeriyordu. Şubat 2023'te tezini başarıyla savundu ve doktora çalışmalarının son yılında Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde üstün araştırmacı olarak ödüllendirildi. Ayrıca, Binghamton Üniversitesi'nden akademisyenlerle işbirliği yaparak üniversitenin servis ağındaki elektrikli otobüs seferlerinin problemini çözmeye çalıştı. Farzad doktora çalışmaları sırasında ders asistanlıkları yapmış ve üniversitede araştırma görevlisi olarak da görev almıştır.

Farzad şu anda, Farzad HEC Montréal'de post-doktora çalışmalarına devam ederken, bir yandan da Kanada'nın en büyük enerji şirketi ve aynı zamanda önemli bir küresel hidroelektrik sağlayıcısı olan Hydro Quebec'in, envanter yönlendirme ve dağıtım sorunları üzerine çalışmaktadır. Bununla birlikte, ulaşım optimizasyonu ve belirsizlik altında optimizasyon projelerini sürdürürken, özellikle toplu taşımacılığa odaklanmaktadır. Farzad, lojistik alanında saygın araştırma enstitülerinden Cirrelt ve GERAD'ın da üyesi olarak aktif olarak görev almaktadır.

Ece Nur Balık

Ece Nur Balık (IE), Koç Topluluğu Şirketlerinden biri olan KoçZer’de İş ve Veri Analisti olarak çalışmaktadır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek onur derecesi ile tamamlayan Ece Nur, lisans eğitimi sırasında okulumuzun sunduğu kredisiz yaz stajı programlarıyla Kahve Dünyası ve Fiba Commercial Properties şirketlerinde gönüllü stajlar yaptı. Okulumuzun başarılı öğrenciler için düzenlediği yurt dışı staj programına seçilerek, Romanya’da bulunan Anchor Group’da farklı bir kültürde iş hayatını görme fırsatı yakaladı. Ece Nur, kendisine mesleki açıdan çeşitli bakış açıları kazandıran stajlarını Adel Kalemcilik ve DHL Supply Chain şirketlerinde tedarik zincirinde değer yaratma ve iş süreçlerinde verimlilik sağlama üzerine gerçekleştirdi.

Erasmus öğrenci değişim programı ile Finlandiya’da 4 ay eğitim gören Ece Nur, sonraki sene de Hollanda’da gerçekleşen Joost Peters Student Business Challenge vaka analizi çalışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerden biri olarak lisans döneminde farklı kültürlerden öğrencilerle birlikte projeler geliştirdi.

Lisans eğitiminin devamında başladığı yüksek lisans programında tezi için danışmanı Prof. Dr. Ali Ekici liderliğinde kombinatoryal optimizasyon literatüründe yeni bir konu olan “Çatışmalarla Açık Uçlu Kutulama Problemi” üzerine çalışarak çeşitli algoritmaları bu probleme adapte etti, bu algoritmalardan daha iyi performans gösterecek bir metasezgisel algoritma geliştirdi ve çalışmalarını ISCO2022 (International Symposium on Combinatorial Optimization) konferansında sundu.

Ecem Yücesoy

Ecem (IE), Özyeğin Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği lisans ve Bilgisayar Mühendisliği yan dal eğitimlerini tamamladı. Lisans hayatı süresince çeşitli derslerde öğretim asistanı olarak görev yaparak akademik birikimini pekiştirdi ve birçok uluslararası akademik ve sosyal etkinlikte roller üstlendi. Ayrıca Marks&Spencer, Credit Europe Bank Romania, Bosch ve Kariyer.net gibi şirketlerde staj yaparak iş dünyası deneyimi kazandı. Türkiye ve Hollanda'da düzenlenen inovatif fikir geliştirme etkinliklerine katıldı.

Yüksek lisansını da Özyeğin Üniversitesi'nde tamamlayan Ecem, uluslararası ve interdisipliner araştırma projelerine önemli katkılar sağladı. Uluslararası konferanslarda araştırmalarını sunma şansı buldu ve organizasyon komitelerinde yer aldı. Öğretim asistanı görevlerine çeşitli derslerde devam etti. Gösterdiği üstün performansla 2022 yılında En İyi Öğretim Asistanı, 2023 yılında ise Olağanüstü Araştırma Asistanı ödüllerini kazandı. Ayrıca, lisans ve yüksek lisans eğitimi boyunca İstanbul Sanayi Odası Vakfı ve TÜBİTAK BİDEB burslarıyla desteklendi. Ecem şu anda, dünyanın en iyi lisansüstü okulları arasında yer alan INSEAD'da Teknoloji ve Operasyon Yönetimi alanında doktorasını sürdürmektedir. İnsani yardım lojistiği, sürdürülebilir operasyonlar ve sağlık sistemleri gibi konularda yoğunlaşarak ilgi alanlarını genişletmekte ve bu alanlardaki araştırmalarına devam etmektedir.