Mayıs 23, 2017

TEVİTÖL'den Özyeğin Üniversitesine Teşekkür Ziyareti

Mentörlüğünü Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek'in yaptığı TEVİTÖL Mekatronik Kulübü Kanada’dan 3 ödülle döndü

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL)’ün Robotik Kulübü IMC (İnanç Mekatronik Kulübü) Kanada'nın Calgary şehrinde düzenlenen uluslararası FRC (FIRST Robotic Competition) yarışmasında ülkemizi temsil etti ve en prestijli ödül olan “Chairman’s Award”u kazanarak Amerika’nın Houston eyaletinde düzenlenecek FRC Finallerine şampiyon takım olarak katılmaya hak kazandı. Mentörlüğünü Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Özkan Bebek'in yaptığı IMC Takımı Çin, Meksika, Polonya, Amerika gibi birçok ülkeden 60 takımın mücadele ettiği yarışmada robotlarının performansı ile finale kalarak ve gümüş madalyanın da dahil olduğu 3 ödülü birden kazanarak hepimizi gururlandırdı.

Takım kaptanı Elif Dilge Gül, 500’ün üzerinde öğrenci arasından “Dean’s List Award Finalist” olarak seçilerek ve ödüle layık görüldü. FRC’ye Türkiye’den katılan, aralarında Robert Koleji, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Darüşşafaka Lisesi, Hisar Okulları gibi ülkemizin önde gelen liselerinin de bulunduğu 44 takım arasından IMC takımının kazandığı Chairman’s Award’ı bu zamana kadar yalnızca 3 takım kazanabildi.TEVİTÖL öğrencileri arasında FRC tecrübelerinden beslenen, üniversite ve kariyerle ilgili arayışlarında yol gösterici, güçlü bir robotik topluluğu oluştu.

Özyeğin Üniversitesi 2011 yılından bu yana IMC FRC takımlarının (https://www.facebook.com/inancmechatronicsclub) sponsoru olup, ÖzÜ Robotik Laboratuvarı Öğretim Üyesi Özkan Bebek 2011 yılındaki takım kuruluşundan bu yana IMC öğrencileri tarafından yürütülen projelere danışmanlık yapmaktadır.

FIRST Vakfı Hakkında:

FIRST vakfı 1989 yılında kendine güvenen gençlerin bilim, mühendislik ve teknoloji becerilerini geliştirmek, yeniliğe ilham olmalarını sağlamak ve çok yönlü öğrenme fırsatları sunmak için değerli akıl hocalarıyla birlikte çalışabilecekleri programlar geliştirerek bilim ve teknoloji liderleri yetiştirmek üzere kurulmuştur. FIRST'ün gelecek vizyonu gençlerin bilim ve teknolojinin heyecanını keşfetmelerine yardımcı olma tutkusundan beslenir.

FRC sporun heyecanını bilim ve teknolojinin zorluklarıyla birleştiren bir yarışma olarak tasarlanmıştır. Sıkı kurallar, sınırlı kaynaklar ve zaman sınırlamaları çerçevesinde 25 ve üzeri öğrenciden oluşan takımlar, kendi markalarını üretmek, ekip çalışması becerilerini geliştirmek, rakiplerine karşı verilen görevleri yerine getirecek robotlar yapmak ve bunları programlamakla yükümlüdür. Verilen görevler lise öğrencilerinin düzeylerine uygun, gerçek mühendislik problemleri içerir. Her takım gönüllü mühendislerden ve rehberlik uzmanlarından mesleki konularda destek alır, kendi tasarladıkları robotlarla yarışır ve gelişmiş yazılım ve donanımları kullanmayı öğrenirler. Öğrenciler hem rekabet hem de işbirliği içinde yarıştıkları turnuvalar sonunda herhangi bir maddi ödül kazanmamakla birlikte 20 milyon doları aşan üniversite eğitim burslarına hak kazanabilmektedirler.

FIRST ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için: http://www.usfirst.org