Mayıs 09, 2017

Alman Hukuku Semineri

Türk hukuku bakımından birçok alanda mehaz kanun olarak kabul edilen Alman mevzuatı ve Tük hukuk doktrinine de önemli katkılar sağlayan Alman yargı içtihatları hukukçular için vazgeçilmez bir kaynak oluşturmaktadır. Öğrenciler, Alman Hukuku semineri kapsamında Alman hukukunun temel esaslarını öğrenip Türk hukuku ile temel farklarını anlayabileceklerdir. Bu bağlamda seminerin ilk günü "Alman Hukukuna Toplu bir Bakış" başlığı altında Alman kamu ve özel hukukuna giriş ve Alman yargı örgütü konuları, seminerin ikinci günü de "Alman Tıp Hukuku" ve "Alman Hukukunda Hukuka Uygunluk Nedenleri" dersleri işlenmektedir.