Nis 19, 2016

TÜBİTAK ARAŞTIRMA PROJESİ: 2508 - Slovenya Araştırma Kurumu (ARRS) ile İkili İşbirliği Programı

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Maribor Üniversitesi (Slovenya) ile birlikte başvurduğu, “Çocuğun Kendi Görüşünü Açıklama Hakkı Projesi” başarılı bulunarak, TÜBİTAK desteğine değer görüldü.

TÜBİTAK 2508 - Slovenya Araştırma Kurumu (ARRS) ile İkili İşbirliği Programı çağrısı kapsamında, “Çocuk Hakları Sözleşmesi” Çerçevesinde gerçekleşen projenin yürütülmesinde Türkiye tarafında öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Yener Ünver, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Prof. dr. Özlem Yenerer Çakmut, Yrd. Doç. Dr.- Sevgi Usta ve Yrd. Doç. Dr. Kutluhan Bozkurt görev alacaktır.

Projenin yürütülmesinde Slovenya tarafında Maribor Üniversitesi’nden Prof. Dr. Suzana Kraljic, Borut Holcman, Tomaz Kerestes, Vesna Rijavec, Tjaša Ivanc, Ivanc Drnovsek görev alacaklardır.

Proje Başlığı : “Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 12 . maddesi hükmü “Çocuğun Kendi Görüşünü Açıklama Hakkı” : Türkiye ve Slovenya Mevzuat ve Uygulamasının Karşılaştırılarak İncelenmesi ve Uygulamanın Geliştirilmesi İçin Öneriler”

Bilgi için bkz.