Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 25, 2024 - Eki 09, 2024

Su Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Kampanyası

Değerli ÖzÜ Mensupları,

 

Su Verimliliği Seferberliği kapsamında ÖzÜ’de yürütülen çalışmaları ve bireysel olarak su tasarrufu konusunda yapabileceklerinizi daha önce sizlerle paylaşmıştık.

(Kampüste Su Verimliliğine Yönelik Bireysel Yapabileceklerimiz ve Bireysel Kullanımda Su Verimliliği El Rehberi)

Su Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Kampanyası çerçevesinde başlatılan “Su Protokolü” ile suyun sınırlı bir kaynak olduğu hatırlatılarak, tüm İstanbullular su tasarrufu konusunda aktif rol almaya davet edilmiştir.

Özyeğin Üniversitesi olarak, sahip olduğumuz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı ve bu kapsamda oluşturduğumuz Çevre Politikamızda da belirttiğimiz üzere, tüm paydaşlarımızın aşağıdaki konulara özen gösterdiğini ve “Su Protokolü” ile bunu bir kez daha taahhüt ettiğimizi belirtmek isteriz. Siz de bireysel olarak İSKİ web sitesi üzerinden bu taahhüdü vererek kampanyaya destek olabilirsiniz.

Kişisel temizlik sırasında musluğu açık bırakmayacağıma söz veriyorum. Duş süresini kısa tutacağıma söz veriyorum. Bulaşıkları elde değil, makinede yıkayacağıma söz veriyorum. Musluk vanalarını kısarak tasarruf aparatı kullanacağıma söz veriyorum. Çamaşır makinamı tam kapasiteyle çalıştıracağıma söz veriyorum.

 

Saygılarımızla,