Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 20, 2024

Zorunlu SEC 202 ve SEC 204 Dersleri

Sevgili öğrenciler, 

Güz 2024 döneminde sizlerle yeniden bir arada olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu dönemde, yeniden tasarlanıp “Sorumlu Yurttaşlık ve Etki” adıyla sunulan SEC 202/SEC 204 derslerine dikkatinizi çekmek isteriz. Bu yeni isim, derslerin gözden geçirilmiş içeriğini ve yenilenen odağını yansıtmaktadır.

Bu revizyon, yıllar süren gözlemler, geri bildirimler ve bu derslerin ele aldığı becerilerin (etkili iletişim, takım çalışması, liderlik, problem çözme vb.) Sektörel Eğitim Programımızın en vazgeçilmez özelliği olan deneyim yoluyla öğrenme ile nasıl en etkili şekilde sunulabileceğine dair yapılmış değerlendirmeler sonucunda gerçekleştirilmiştir.

Buna bağlı olarak, revize edilmiş SEC 202 ve SEC 204'ün ana amacı, ÖzÜ öğrencilerinin, kişisel ilgi alanları ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilecek toplumsal katılım etkinlikleri yoluyla farklı becerilerle büyüyen bir yurttaşlık kimliği ve sorumluluk duygusuyla daha donanımlı hale gelmelerine yardımcı olmaktır.

Bu dersler, mezuniyet gerekliliklerinden biri olmaya devam etmektedir ancak zorunlu stajlarınız için artık bir ön koşul değildir. Bu dersin sunduğu kazanımlardan erken yararlanabilmeniz ve bunları ilerleyen zamanlarda alacağınız derslerinize, projelerinize ve yapacağınız stajlara entegre edebilmeniz için, Sorumlu Yurttaşlık ve Etki dersini ikinci yılınızda almanızı tavsiye ederiz. 

SEC 202 ve SEC 204 ders içerikleri, planları ve gereklilikleri hakkında detaylı bilgi için ders izlencelerini inceleyebilirsiniz.

Toplumsal sorumluluk anlayışımızı derinleştirmek ve toplumsal ihtiyaçları karşılamada aktif katılımcılar olarak olumlu etkiler yaratmak için birlikte çalışmayı heyecanla bekliyoruz.

SEC 202 & 204 Ekibi

Sektörel Eğitim Programı