Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 18, 2024 - Eyl 25, 2024

Dr. Başak Ozan Özparlak’ın ve Dr. Müge Çetin’in Paydaş Olduğu ENSURE 6G Projesi Ufuk Avrupa Programı Marie Skłodowska-Curie Alanı Değişim Programı Hibesine Hak Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Dr. Başak Ozan Özparlak ve Dr. Müge Çetin, Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı Marie S. Curie Alanı - Değişim Programı 2023 yılı çağrısı sonucunda desteklenen “ENSURE 6G: Evolution in Security and Privacy for 6G Networks” başlıklı projede ortak olarak yer alıyor.

Yeşil ve Dijital Dönüşümü destekleyecek öncül teknolojiler arasında gösterilen ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılabilmesinin teknik altyapısının temel taşlarından 6G alanında kabul edilen disiplinlerarası ENSURE 6G Projesi’ne Türkiye’den katılan tek üniversite olan Özyeğin Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Özparlak ve Dr. Çetin; 6G ağlarında siber-fiziksel saldırılar karşısında dirençli bir 6G telekomünikasyon altyapısı sağlanması için hukuki altyapı ile ilgili çalışmalar yapmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda üniversitemiz 6G ağlarının mahremiyet ve güvenliğinde dünyada söz sahibi olan üniversiteler arasında yer alacaktır.

Detaylı bilgi için:

MSCA Alanı Bilgi Değişimi Programı 2023 Yılı Çağrı Sonuçları Açıklandı! | Ufuk Avrupa
MSCA awards €78.5 million for international research cooperation projects | Marie Skłodowska-Curie Actions (europa. eu)