Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 12, 2024 - Eyl 16, 2024

Özyeğin Üniversitesi ile WiRE (Women in Renewable Energy) Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Özyeğin Üniversitesi, Yenilenebilir Enerji Sektöründe Kadınlar Ağı (Women in Renewable Energy – WiRE) ile iş birliği protokolü (Memorandum of Understanding) imzaladı. Rektörümüz Prof. Dr. Barış Tan tarafından imzalanan protokol kapsamında, üniversitemiz ile WiRE arasında iş birliği alanlarının tanımlanması, karşılıklı ilgi alanlarında iş birliğinin ve ortak çalışmanın kolaylaştırılması amaçlanıyor. Protokolde tarafların ortak kararlaştıracağı iş birlikçi araştırmalar, ortak etkinlikler, çalıştaylar ve diğer tüm etkinlikler yer alıyor.

2013 yılında Kanada’nın Toronto şehrinde kurulan ve kısa sürede dünya genelinde 25’ten fazla şubeye yayılan WiRE, yenilenebilir enerji sektöründe kadınlar başta olmak üzere yeterince temsil edilmeyen grupların tanınırlığı ve rolünü artırmak ve güçlendirmek ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla hareket ediyor. Etkili iletişime ve gelişmiş öğrenme fırsatlarına alan açacak bu protokol sayesinde Özyeğin Üniversitesi, mevcut sürdürülebilirlik çalışmalarını daha da üretken ve uzun ömürlü hale getirmeyi amaçlamaktadır.

WiRE ile ilgili detaylı bilgi için: https://womeninrenewableenergy.ca/

ÖzÜ Sürdürülebilirlik Platformu’nun çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak için: https://surdurulebilirlik.ozyegin.edu.tr/tr/ana-sayfa