Ağu 15, 2024 - Ağu 27, 2024

2024-2025 Güz Ve Bahar Dönemi Yeni Kayıtlı Öğrenci Yurt Başvurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Özyeğin Üniversitesi’ne yerleşip, kayıt yaptırma hakkı elde ettiğiniz için sizleri kutlarız.

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin yalnızca ilk yılı için ve kayıt haftasındaki yurt başvurusu sürecinde başvuru yaptığı takdirde yurt yerleşim önceliği bulunmaktadır. Bu önceliğin geçerli olabilmesi için başvuru formunda, tüm oda tiplerini tercihlerinize eklemeniz ya da “Tercih ettiğim oda tipine yerleşemezsem, farklı bir odaya yerleştirilmek istiyorum” seçeneğini “Evet”” olarak işaretlemeniz gerekmektedir. Yurt yerleşim önceliği verilen siz değerli yeni girişli (2024 girişli) öğrencilerimize oda tipinden bağımsız konaklama garantisi verildiğini ve belirtildiği şekilde tercihlerinizi yapmanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

2024-2025 Güz ve Bahar Dönemi yurt  başvurusu için gerekli koşulları ve izlenecek adımları aşağıda bilgilerinize sunarız.

Yurt Başvuru Süreci

2024- 2025 Güz ve Bahar Dönemi Yurt Başvurusu 19 Ağustos 2024 Pazartesi 10:00 ile 23 Ağustos 2024 Cuma 17:00 arasında SIS üzerinden alınacaktır.

Ödemeler

Başvuru sırasında herhangi bir ücret ödemesi alınmayacaktır. Başvuru yerleşim sonucunda kendisine oda tahsis edilmiş öğrencilerimizin; 5.500 TL depozito ve güz dönemi oda ücretlerini eksiksiz ödemeleri gerekmektedir.

Yerleştirme Kriterleri:

1. Yurt burslu öğrenciler (Bursunun karşılığı olan oda tipi ilk tercihi olması halinde)
  2. İstanbul Dışı Yeni Kayıtlı Öğrenciler
  3. İstanbul İçi Yeni Kayıtlı Öğrenciler**

**İstanbul içinde ikamet eden öğrenciler için önceliklendirme aşağıdaki gibidir.

1.Bölge: Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri

2. Bölge: Adalar, Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece, Sultangazi

3. Bölge: Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Güngören, Zeytinburnu

4. Bölge: Beykoz, Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Pendik, Sarıyer, Tuzla

5. Bölge: Ataşehir, Beşiktaş, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Şile, Şişli, Üsküdar

6. Bölge: Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye

Aynı kriterde yer alan öğrencilerin kendi içlerinde sıralaması Başvuru günü ve saati (İlk başvurudan son başvuruya) şeklinde yapılır.

Yurt Burslu Öğrencilerimiz için Önemli Notlar

Yurt burslu öğrencilerimize kayıt oldukları yıla ait yurt bursu taahhütlerine göre oda planlaması yapılacaktır. Bursunun karşılığı olan odaya %100 yerleşim garantisi sağlanabilmesi için, bu oda tipinin tercihleri arasında yer alması gerekmektedir. Aksi durumda yerleşim garantisi bulunmamaktadır.

Öncelik sıralaması sonucunda bursunun dışında bir oda tipine yerleşimi yapılan öğrencilerimize burs ücret tutarı kadar indirim atanarak borçlandırmaları yapılacaktır.

Yerleştirme süreci sonrasında bursunun kesilmesi durumunda burslu öğrenci, açığa çıkan oda fark ücretini ödemekle yükümlü olacaktır.

Başvuru Sonuçları

Yurt başvuru sonucunuzu 29 Ağustos 2024 Perşembe tarihinde SIS>> Yurt İşlemleri >> Yurt Başvuru Sonucu ekranını kullanarak öğrenebilirsiniz.

2024-2025 Akademik yılı yurt ücretleri için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için web sitemizi ziyaret edebilir ya da yurt@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü