Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 22, 2024 - Tem 31, 2024

Dr. Öğretim Üyesi Göktürk Poyrazoğlu ile Araştırma Görevlisi Sinem Kol’un Çalışması, IYCE’24'te ‘En İyi Bildiri Ödülü’nü Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı Araştırma Görevlisi Sinem Kol’un ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Göktürk Poyrazoğlu’nun ortak yazarlığını yaptığı “Spatio-Temporal Impacts of EV Charging Load on Locational Marginal Prices” adlı bildiri, 2-6 Temmuz 2024 tarihleri arasında Fransa’da düzenlenen 9th International Youth Conference on Energy (IYCE’24) konferansında “En İyi Bildiri” (Best Paper Award) ödülüne layık görüldü.

Elektrikli araç şarj yükünün elektrik fiyatları üzerindeki mekansal ve zamansal etkilerini inceleyen çalışmada Araştırma Görevlisi Kol ile Dr. Öğretim Üyesi Poyrazoğlu, bu araçların niceliksel artışının enerji piyasaları üzerindeki potansiyel etkilerini analiz etmiş; özellikle fiyat dalgalanmaları ve sürdürülebilir enerji kullanımı konularında kritik bulgular sunmuştur. Çalışmada elektrikli araçların şarj yükünün enerji iletim ve dağıtım sistemleri üzerindeki baskıyı artırabileceğini ve bu durumun elektrik fiyatlarını önemli ölçüde etkileyebileceği gösterilmiştir. Ayrıca, elektrikli araçların şarj altyapısının planlanmasının ve yönetiminin, enerji arz güvenliği ve sürdürülebilirliği sağlama açısından büyük önem taşıdığı vurgulanmıştır.