Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 29, 2024

2024 Mezunlarımızı Düzenlenen Mezuniyet Töreni ile Yeni Yolculuklarına Uğurladık

Özyeğin Üniversitesi 2024 mezunları, 29 Haziran 2024’te düzenlenen diploma töreni ile mezuniyetlerini kutladı. Çekmeköy kampüsünde gerçekleşen törenlerde mezunlarımız kep atma mutluluğunu yaşarken ilk kez 3 öğrencimiz üniversite birinciliğine hak kazandı. Birincilerimizin mezuniyet konuşmalarını yaptığı genel törende doktora mezunlarımız da diplomalarını tez danışmanlarından aldı. Mütevelli Heyeti Başkanımız Hüsnü Özyeğin’in, Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün, Mütevelli Heyeti üyelerimizin ve dekanlarımızın öncülüğünde akademik kadromuzun katıldığı genel törende mezunlarımıza aileleri de eşlik etti; toplamda 5000’in üzerinde ÖzÜ mensubu bu coşkulu günde kampüsümüzde bir araya geldi.

Üniversitemizin 3 dönem boyunca rektörlüğünü yapan, görev süresince ulusal ve uluslararası pek çok alanda en iyi üniversitelerden biri olmamıza liderlik eden Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, ana törendeki açış konuşmasında mezunlarımıza şu cümlelerle seslendi: “Sizleri ‘Hayatınızın Girişimine’ davet ederken, kendinizi keşfedebileceğiniz, kendi yönünüzü seçebileceğiniz bir yolculuk vadettik. Kiminiz bundan 5-6 yıl önce lisans ve doktora programlarımıza, kiminiz de 1-2 sene önce yüksek lisans programımıza katılarak bu davetimizi kabul ettiniz ve kendinizi keşfetme yolculuğuna çıkmaya cesaret ettiniz. Hayatınızın girişimi ile vadettiğimiz kişisel yolculuğunuz sırasında bizlerin ve üniversitemizin de değişimine, dönüşümüne katkıda bulundunuz, kalıcı izler bıraktınız. Diplomasına hak kazandığınız Özyeğin Üniversitesi de 15. yılını tamamlayan genç bir üniversite olmaktan çok öte; hem ulusal, hem de uluslararası platformlarda örnek gösterilen; sizlerle daha güçlü, daha iddialı ve daha itibarlı bir yükseköğretim kurumu konumunda. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilk yıllarında kıvılcım olarak eğitime yolladığı ve alevler olarak geri döneceklerine güvendiği öğrenciler misali; sizler de kıvılcımlar olarak ÖzÜ’de başladığınız eğitiminizden, Cumhuriyetimizin çağdaş, laik, demokratik niteliklerini ikinci yüzyılında şekillendirecek alevler olarak mezun oluyorsunuz. Sizler daha aydınlık, daha adil, daha yapıcı, daha sürdürülebilir bir dünya için gerekli olan değişimin ÖzÜ’sünüz. Sevgili 13. Mezun Sınıfımız; akıl ve bilimin rehberliğinde devam edeceğiniz yolculuğunuzda, şansınız açık, başarılarınız bol olsun.”

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün sahneye davet ettiği Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ise “Hayatımın en heyecan verici ve gurur dolu anlarından biri olan ve her haziran ayında bizlere çok kıymetli duygular yaşatan bu tören hiç şüphesiz; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım attığımız ve üniversitemizin ilk 15 yılını geride bıraktığımız bu akademik yılı tamamlarken çok daha anlam yüklü. Bu 15 seneye dönüp baktığımda birlikte paylaştığımız gurur dolu anlarda ve başarılarda, Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün liderliğinde sizlerin ve değerli hocalarımızın gayretlerinin ve katkılarının ne derece büyük olduğunu daha da iyi görebiliyorum. Kuruluş yılında Özyeğin Üniversitesi’ne katılan ve son 11 senede üniversitemizin rektörü olarak saydığım ve sayamadığım tüm başarılarımızda büyük pay sahibi olan Esra Hocamız başta olmak üzere; tüm akademik ve idari kadromuzu ve siz değerli öğrencilerimizi tekrar gönülden kutlarım. Sizler, Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihi bir yılın mezunlarısınız. Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlersiniz. Geçmişimizin ve geleceğimizin temsilcileri olarak bilimi kendine rehber edinmiş, insanlığın ortak yararına çalışan Atamızın sözleri ile ‘fikri, vicdanı ve irfanı hür’ gençler olarak size güveniyorum. Hepinize, yeni hayat yolculuğunuzda başarılar diliyor, mezuniyetinizden ötürü sizleri ve ailelerinizi gönülden tebrik ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Genel törenin ardından eş zamanlı gerçekleştirilen fakülte mezuniyet törenleri; dekanlarımızın ve fakülte birincilerimizin konuşmalarıyla açıldı. Törenlerde yüksek lisans mezunları ile onur ve yüksek onur dereceleriyle mezun olan lisans öğrencileri başta olmak üzere tüm öğrencilerimize diplomaları takdim edildi.