Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 25, 2024 - Haz 30, 2024

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Lisans Öğrencimiz İrem Berfin Yüce’nin Projesi Dedeman Palandöken Ski Lodge Oteli’nin Yeniden Tasarımı İçin Kullanılacak

Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Dedeman Hotels Resorts International, genç iç mimar adaylarının ilham verici ve yaratıcı fikirlerini turizm sektörüne kazandırmak amacıyla kapsamlı bir iş birliğine imza attı.

Proje kapsamında Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri, 2023-2024 Güz Dönemi’nde aldıkları stüdyo dersi boyunca “Dedeman Palandöken Ski Lodge” otelini yeniden tasarlamak için çalışmalar yürüttü ve bu süreçte ilk kez gerçek bir yapıyı gerçek bir müşteriye tasarlama fırsatını elde etti. 9 Ocak 2024’te gerçekleşen ve aralarında Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özmestçi’nin, grubun mimari ekip liderlerinin ve marka standartları müdürünün de yer aldığı final jürisi; sunulan 28 proje arasından İrem Berfin Yüce’nin çalışmasını birinci seçti. Projenin fikri mülkiyet haklarını satın alan Dedeman, ilerleyen dönemde projeyi seçilen bir otelinde kullanmak üzere değerlendirecek.

5 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen ve Dedeman’ın eğitime ve gençlere verdiği önemin bir yansıması olan projenin imza törenine; Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi danışma kurulu üyesi Banu Dedeman, Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, Başkan Vekili Murat Özmestçi, Dedeman Grup Mimari Danışmanı Sinem Toy, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Ünlü, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Ceylanlı ve kazanan projenin yaratıcısı Özyeğin Üniversitesi 4. sınıf İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencisi İrem Berfin Yüce ile davetliler katıldı. Öğrencimiz İrem Berfin Yüce’nin proje sunumu sonrasında projenin Dedeman’a fikri mülkiyet haklarının devir teslimi için imza töreni gerçekleşti.

Törende söz alan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Banu Dedeman, uzun yıllardır iş hayatıyla akademi dünyasını bir araya getiren projeler ortaya çıkarmak ve bunları hayata geçirmek istediğini söyledi. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi danışma kurulu üyesi olarak katkı sunmaya çalıştığını bildiren Banu Dedeman, “Son dönemde farklı bir proje yapmayı konuşurken, bu iş birliği ortaya çıktı. Biz gençleşmek istiyoruz. Gördüğünüz gibi yönetim kurulu başkanımız da çok farklı bakış açılarına sahip olan, vizyon sahibi bir insan. İstiyorum ki iş dünyası ve akademi dünyası olarak çok daha fazla iş birliklerine imza atalım. İrem Berfin Yüce’yi bu yaşta, bu tecrübede, henüz mezun olmamışken göstermiş olduğu performans ve bu başarılı proje için tebrik ediyorum. Bütün kariyer yolculuğunuz boyunca size başarılar, iyi şanslar diliyorum. Sizi yetiştiren değerli hocalarımızı da tebrik ediyorum” dedi. Törene katılan Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Ünlü, “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak Dedeman grubunun en güçlü kollarından biri olan Dedeman Hotels & Resorts International ile Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün 2023 Güz Dönemi’nde gerçekleştirdiği iş birliğinin kapanış etkinliği için bir araya geldik. Aslında bu bir kapanış etkinliği değil; bunu yeni bir birliktelik, yeni bir başlangıç olarak nitelendiriyorum. Bizim için mimari ve tasarım eğitiminin sektörle birlikte yürütülmesi her açıdan çok kıymetli. Dedeman Otelleri iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz stüdyo dersimizde öğrencilerimiz sektörden profesyonel kişilerle birlikte çalışma imkânı bularak mezuniyet öncesinde önemli deneyimler kazanıyor. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve Otel Yöneticiliği programlarımızla birlikte gerçekleşen bu proje, Özyeğin Üniversitesi’nde süregelen disiplinlerarası eğitim anlayışımızın somut bir ifadesi olması nedeniyle de oldukça önemli bir noktada duruyor” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Ceylanlı da iş birliği fikrinin Mart 2023’te ortaya atıldığını, projenin ise Ağustos 2023’te başladığını açıkladı. Ekim-Aralık aylarında 28 öğrenciyle çalışmaya ve tasarlamaya başladıklarını belirten Ceylanlı, “Ocak ayında final sunumlarını gerçekleştirdiğimiz INAR 401 İç Mimarlık Stüdyosu V dersinin böyle güzel sonuçlanmasından dolayı çok mutluyum. Stüdyo dersi kapsamında öğrencilerimizden Palandöken Ski Lodge oteli için Dedeman kimliği çerçevesinde yere özel, bağlama özel çözümler üretmelerini istedik. Ayrıca kullanıcıların yalnızca misafirler değil, operasyonu gerçekleştiren otel çalışanları da olduğunu vurgulayarak, öğrencilere gerçek zamanlı bir senaryo ve tasarım problemi verdik. Mezun olmadan önce böyle bir deneyimin profesyonel iç mimar olacak öğrencilerimize önemli bir katkı sağladığına inanıyorum. Üniversitemizin, fakültemizin ve bölümümüzün misyonu olan sürdürülebilirlik açısından bu iş birliklerinin kalıcı hale gelmesi için çalışıyoruz. Bu bağlamda ortaya koydukları özgün projeler için öğrencilerimize, onların gelişiminde büyük emeği olan ekibimiz ve bölüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.