Haz 14, 2024 - Haz 28, 2024

Özyeğin Üniversitesi “THE Impact Rankings 2024” Sıralamasında Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri Arasında 1. Sırada

Özyeğin Üniversitesi, etkisi yüksek ve fark yaratan sürdürülebilirlik odaklı faaliyetleri ile, THE Impact Rankings sıralamasında altı (6) yıldır üst üste vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada!

Özyeğin Üniversitesi, yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019’dan bu yana gerçekleştirilen ve üniversitelerin topluma yaptıkları katkı açısından değerlendirildiği “THE Impact Rankings 2024” genel sıralamasında Türk üniversiteleri arasında 5., Türk vakıf üniversiteleri arasında ise ilk sırada yer aldı. Böylelikle üniversitemiz, etkisi yüksek ve fark yaratan sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ile 2019’dan bu yana Türk vakıf üniversiteleri arasında 1. sıradaki yerini altı (6) yıldır koruyor.

THE Impact (Etki) Sıralaması, dünyadaki üniversiteleri Birleşmiş Milletler’in birbiriyle ilişkili 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’na (SKA) yönelik yürüttükleri sosyal, ekonomik ve çevresel politika ve uygulama üzerinden değerlendirerek, uluslararası sıralamaların daha önce getirmediği bir bakış açısı sunuyor ve üniversitelerin araştırma ve eğitimin ötesinde, dünyaya sağladığı katma değerin sonuçlarını görünür hale getiriyor. 2019 yılında pilot çalışma olarak başlatılan sıralamaya ilgi her geçen yıl artarak bu yıl; tüm dünyadan genel sıralamaya dahil olan üniversite sayısı 1963’e; Türk üniversitesi sayısı 91’e ulaştı. 2019’dan bu yana sıralamaya dahil olan Özyeğin Üniversitesi, sürekli geliştirdiği sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ile sıralamada bir bant yükselerek, 1963 üniversite arasında 201-300 bandında yer aldı.

Genel sıralamada altı (6) yıldır vakıf üniversiteleri arasında 1. sıradaki yerini güçlü bir şekilde koruyan Özyeğin Üniversitesi, SKA’lar bazında da önemli sonuçlar elde etti. Sıralamalar şu şekilde:

• SKA 6 – Temiz Su ve Sanitasyon’da; dünyada 92., Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada.
  • SKA 7 – Erişilebilir ve Temiz Enerji’de; dünyada 201-300 bandında; Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 2. sırada.
  • SKA 8 – İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme’de; dünyada 201-300 bandında; Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada.
  • SKA 11 – Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’da; dünyada 101-200 bandında; Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada.
  • SKA 12 – Sorumlu Üretim ve Tüketim’de; dünyada 101-200 bandında; Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada.
  • SKA 16 – Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’da; dünyada 69.; Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 2. sırada.
  • SKA 17 – Amaçlar İçin Ortaklıklar’da; dünyada 201-300 bandında; Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 2. sırada.