Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 06, 2024 - Haz 10, 2024

İnşaat Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans Mezunumuz Bilal Balcı Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın YTILI Programı’na Kabul Edildi

Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans ve Tezli Yüksek Lisans Programı mezunumuz Bilal Balcı, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI) Programı’na seçildi. 2016’da kurulan ve şu ana kadar 300’ün üzerinde genç girişimcinin katıldığı program Avrupalı genç girişimcilere Amerikan iş hayatı tecrübesi vermeyi hedeflemektedir. Mezunumuz Bilal Balcı, program kapsamında 16 Eylül-26 Ekim 2024 tarihleri arasında Amerika’da çalışacak ve eğitim alacaktır.

Program dahilinde Avrupa’dan genç ve yenilikçi çalışmalar yapan araştırmacıların, programın uluslararası katılımcılarının yanı sıra ABD’de belirlenen sektörlerdeki liderlerle iş bağlantıları kurmaları hedefleniyor. Girişimcilik ve Profesyonel Gelişim müfredatı, Profesyonel Çalışma Süreci ve Kapanış Programı başlıklı 3 aşamadan oluşan 6 haftalık süreçte, katılımcılara kendi sektörlerine dair girişimcilik, liderlik ve networking eğitimleri verilecek. Bilal Balcı, kendi mobil oyun firması olan Orange Wolf’u Amerika’da yatırım sürecine hazırlamayı planlamaktadır.

Detaylı bilgi için: https://www.ytili.org/