Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 06, 2024 - Haz 11, 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk Öncülüğünde Anıtkabir’i Ziyaret Ettik

Özyeğin Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. ve üniversitemizin 15. yılı kutlamaları kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün öncülüğünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgâhında ziyaret ettik. 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilen günübirlik ziyarette Özyeğin Üniversitesi’ni temsil eden heyette öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari çalışanlarımız ve mezunlarımız yer aldı.

Düzenlenen protokol töreninde Atatürk mozolesine çelenk bırakıldı. Çelenk bırakma töreni sonraısnda Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Anıtkabir Defteri’ne şu satırları yazdı:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk,

Ülkemizin bağımsızlık yolculuğunu 105 yıl önce Samsun’a attığınız ilk adımla başlatırken çizdiğiniz yolda ilerleyen Özyeğin Üniversitesi’nin öğrenci, akademisyen, idari kadrosu ve mezunlarını temsil eden heyet ile huzurunuzda bulunuyoruz.

En büyük emanetiniz olan Cumhuriyetimize şekil veren ilke ve devrimlerinize sahip çıkarak, Başöğretmenimiz olarak sizden aldığımız feyz ile bugün olduğu gibi geleceğimizin de en önemli teminatı olan ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller yetiştirme kararlığımızı ödün vermeden sürdürüyoruz.

Yüksek anınız önünde sonsuz saygı, derin sevgi ve sarsılmaz şükranlarımızı sunuyoruz.

Esra Gençtürk
Özyeğin Üniversitesi Rektörü
18 Mayıs 2024”