Mayıs 28, 2024 - Mayıs 31, 2024

Dr. Öğretim Üyesi Mohammed Elamassie Uluslararası IEEE Saygın Konuşmacı Seminerleri’ne Davet Edildi

Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Optik Kablosuz Haberleşme Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) İcra Ortak Direktörü Dr. Mohammed Elamassie, IEEE Sistemler Konseyi Bölümü (IEEE Systems Council Chapter) ile Kaliforniya Eyalet Üniveristesi Long Beach Kampüsü’ndeki IEEE Öğrenci Şubesi ortaklığında düzenlenen Saygın Konuşmacı Seminerleri’ne (Distinguished Lecture Series) davet edildi. 21 Mayıs 2024’te Türkiye saatiyle 23.00’te online gerçekleşen etkinlikte Dr. Elamassie, “Towards Airborne Connectivity: Multi-Layered Networks for Optical Backhaul” (Havadan Bağlantıya Doğru: Optik Geri Taşıma İçin Katmanlı Ağlar) başlıklı bir konuşma yaptı. Dr. Elamassie konuşmasında; dünya genelinde güvenilir ve sağlıklı internet bağlantısına erişimde yaşanan mevcut sıkıntıları çözmek için uyduların, yüksek irtifalı uydu istasyonlarının ve insansız hava araçlarının da aralarında olduğu “karasal olmayan ağlar”ın (NTN’ler) kullanım alanlarına değindi.

Dr. Elamassie çalışmasında ayrıca; serbest uzay optik (FSO) bağlantıları olarak bilinen kızılötesi sinyallerin kullanılmasıyla havadaki ağları yer ağlarına bağlamanın yeni yollarına da değindi. 140 yıldır faaliyet gösteren, 190 ülkede 460 bini aşkın üyeli, kâr amacı gütmeyen ve dünyanın önde gelen teknik organizasyonlarından biri olan IEEE’nin (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Computer Society oluşumu altında 2005’te kurulan IEEE Systems Council, sistem mühendisliği alanında dünya genelinde yapılan akademik ve uygulama temelli çalışmaları destekleyen ve farklı disiplinlerden ve uzmanlıklardan araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefleyen bir yapı olarak hizmet vermektedir.

Seminerle ilgili detaylı bilgi için: https://events.vtools.ieee.org/m/421119