Mayıs 27, 2024 - Haz 15, 2024

2024 Yaz Dönemi Yurt Başvurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

2024 Yaz dönemi yurt başvurusu ile ilgili önemli tarihleri ve bilgileri aşağıda dikkatinize sunarız.

2024 Yaz Dönemi Yurt Başvuru İşlemleri

• 2024 Yaz Dönemi Yurt Başvurusunu 03 Haziran 2024 Pazartesi 10:00 – 09 Haziran 2024 Pazar 17:00 tarih ve saatleri arasında SIS>> Yurt İşlemleri >> Yurt Başvuru Formu >> Yaz Dönemi Yurt Başvurusu ekranından yapabilirsiniz.
  • Öğrencilerimiz yapacakları başvuruların sonuçlarını 14 Haziran 2024 Cuma günü SIS>> Yurt İşlemleri >> Yurt Başvuru Sonucu ekranını kullanarak öğrenebilirler.
  • Başvuru sonucu yurt planlaması yapılan öğrencilerimiz; kendilerine tanımlanan oda ücreti ve/veya depozito ücretini 21 Haziran 2024 Cuma saat 17.00’a kadar ödemelidirler. Ödemesini tamamlayan öğrencilerimiz 23 Haziran 2024 Pazar günü itibari ile yurt girişlerini yapabilirler. Ödemelerinizi SIS’te görüntüleyerek, ‘online ödeme’  seçeneğinden kredi kartı ile ya da Fibabanka şubelerinden öğrenci numaranız ile nakit olarak yapabilirsiniz.

Ödemelerin belirtilen tarih ve saate kadar yapılmaması halinde, adınıza tahsis edilen yurt odanızın iptal edileceğini önemle hatırlatırız.

Yurt Burslu Öğrenciler için Önemli Notlar

• Öğrencilerimize üniversitemize girişte sağlanan yurt bursu, güz ve bahar dönemleri olmak üzere 9 aylık bir süreyi kapsamaktadır.  Üniversitemizin almış olduğu ek karar doğrultusunda, yaz okulunda ders alan öğrencilerimizin yurt burslarının yaz donemi için akademik takvimde belirtilen tarihlerle sınırlı olmak şartı ile devam ettirilmektedir.
  • Yaz dönemi yurt bursları, ilgili dönemde öğrenci konaklamasına açık ve müsait olan odalarda sağlanacaktır.  Bu uygulamadan yararlanmak isteyen yurt burslu öğrencilerimizin, başvuru esnasında “Tercih ettiğim oda tipine yerleşemezsem, farklı bir odaya yerleştirilmek istiyorum” seçeneğini “Evet” olarak işaretlemeleri gerekmektedir.

Yurt Giriş İşlemleri:

2024 Yılı Yaz Döneminde Yurtta İlk Kez Konaklayacaklar İçin;

• Yaz Dönemi yurt oda ücretini ödemiş olmalı,
  • Yaz Dönemi Oda Giriş Formunu doldurmalı,
  • Sağlık durumunun yurtta konaklamaya elverişli olduğunun belirtildiği sağlık raporunu teslim etmeli,
  • Adli Sicil Kaydını teslim etmeli,
  • Yabancı uyruklu öğrenciler pasaport örneğini teslim etmeli,
  • Yeni odaları için Oda Hasar Teslim Formunu imzalamalı,
  • Yaz Döneminde kendisine tahsis edilen oda için oda kartını teslim almalıdır (Yaz döneminde yurtta konaklayacak öğrencilerin oda kartını teslim alabilmeleri için yaz dönemi de dahil olmak üzere yurda ait herhangi bir borcunun bulunmaması gerekmektedir).

2023-2024 Güz ve/veya Bahar Döneminde yurtta konaklayanlar için;

• Yaz Dönemi yurt oda ücretini ödemiş olmalı,
  • Yaz Dönemi Oda Giriş Formunu doldurmalı,
  • Yeni odaları için Oda Hasar Teslim Formunu imzalamalı,

Özyeğin Üniversitesi 2024 Yaz Dönemi Yurt Ücretleri

Oda Tipi 2024 Yaz Dönemi Ücret
Yurt 1 - C Tipi Oda (3 Kişilik Banyolu Standart Oda) ₺11,300
Yurt 1 - D Tipi Oda (4 Kişilik Banyolu Standart Oda) ₺6,800
Yurt 1 - 4 Kişilik Ranzalı Banyolu ₺6,800
Yurt 2 - C Tipi Oda (3 Kişilik Banyolu Standart Oda) ₺12,200
Yurt 2 - D Tipi Oda (3 Kişilik Banyolu Bölmeli Oda) ₺14,000
Yurt 2 - E Tipi Oda (3 Kişilik Banyolu Bölmeli Büyük Oda) ₺15,200
Yurt 3 - B Tipi Oda (3 Kişilik Banyolu Standart Oda) 11,300
Yurt 3 - C Tipi Oda (4 Kişilik Banyolu Standart Oda) ₺6,800
Yurt 3 - 4 Kişilik Ranzalı Banyolu ₺6,800

Önemli Tarihler

Konu Başlangıç  Bitiş
Tarih Saat Tarih Saat
Yaz Dönemi Yurt Başvuru 03 Haziran 2024 Pazartesi 10.00 09 Haziran 2024 Pazar 17.00
Yaz Dönemi Yurt Ücretleri Ödeme Tarihleri 14 Haziran 2024 Cuma 15.00 21 Haziran 2024 Cuma 17.00
Yaz Dönemi Hazırlık Öğrencileri  Yurtlara Giriş- Çıkış Tarihleri 23 Haziran 2024 Pazar 09.00 9 Ağustos 2024 Cuma 12.00
Yaz Dönemi Lisans Yaz Okulu ve Staj/Asistanlık Konaklaması için Yurtlara Giriş- Çıkış Tarihleri 23 Haziran 2024 Pazar 09.00 21 Ağustos 2024 Çarşamba 12.00

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Yaz dönemi tarihleri arasında staj/asistanlık sebebiyle yurtta konaklama talebinde bulunan öğrencilerimizin 05 Haziran 2024 Çarşamba gününe kadar yurt@ozyegin.edu.tr adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.
  • Konaklama talebi ileten öğrencilerimizin yurt planlaması, müsait olan oda tiplerine göre yapılacaktır.
  • Taleplerin onaylanması için staj yapılacak kurumdan/akademisyenden, ilgili tarih aralığını belirten belgenin imzalı ve kaşeli olarak Konaklama Hizmetleri Ofisine teslim edilmesi, asistan öğrenciler için ise asistanlığı yapılacak ilgili akademisyen tarafından yurt@ozyegin.edu.tr adresine e-posta gönderilmesi gerekmektedir.
  • Talebinizin onaylanması halinde konaklamanıza dair ücretlendirme SIS üzerinden yansıtılarak ödeme son tarih ve oda bilgileri ozu.edu.tr uzantılı e-posta adresinize iletilecektir.
  • Staj/Asistanlık için yurtların hizmet vereceği son tarih 21 Ağustos 2024 Çarşamba günüdür.

Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü