Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr
Defne
Ertan Tüysüzoğlu
Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü, Gastronomi Turizmi
Michigan State Universitesi, 1996
Ankara Tevfik Fikret Lisesi,1990
Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi ve Maliyet Analizi, Gastronomi Turizmi
Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü ve Satın Alma
Defne Ertan Tüysüzoğlu, 1993 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümünü bitirdikten sonra, lisans derecesini 1996'da Michigan State Universitesi, The School of Hospitality Business bölümünden aldı. Mesleki eğitim için Divan Oteli (İstanbul), Hilton Oteli (Ankara), Morels (Detroit, MI), Bistro 110(Chicago, IL) gibi farklı otel ve restoranlarda çalıştı. Scoozi (Chicago, İL) adlı İtalyan lokantasında müdürlük yaptıktan sonra Çırağan Palace Hotel Kempinski'de Laledan Restaurant'ın müdürlüğünü üstlendi. Hünal's Brasserie yöneticiliğini yaptıktan sonra Darüşşafaka ve Parkorman'da The North Shield Pub açtı.
2004 yılında bir grup girişimci ile birlikte Gruppo Turizm İşl. A.Ş.'yi kurdu. Gruppo bünyesinde Brusketta, Karadabalık ve ulusal bir zincir olan Kırkpınar Lokantası gibi farklı konseptler geliştirdi.
Ertan Tüysüzoğlu, Şarap Dostları Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Chaine des Rotisseur Derneği üyesidir.
Türkiye MSU Mezunlar Derneği'nin Başkan Yardımcılığı görevini yapmaktadır.