Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Oct 17, 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Barış Tan, Özyeğin Üniversitesi ve FAO İş Birliğiyle Kampüsümüzde Gerçekleşen Dünya Gıda Günü Etkinliğine Katıldı

Birleşmiş Milletler (BM) Tarım ve Gıda Örgütü’nün (FAO) kuruluş yıldönümü sebebiyle her sene ekim ayında 50’den fazla dilde ve 150’den fazla ülkede kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında; 2024 yılında “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı” temasıyla birçok etkinlik düzenleniyor. Özyeğin Üniversitesi ve FAO iş birliğinde her yıl Çekmeköy Kampüsü’nde 17 Ekim’de organize edilen etkinliklerde Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barış Tan, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, FAO Türkiye ofisi temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barış Tan, “Özyeğin Üniversitesi olarak en önemli hedeflerimiz arasında, global problemlere yenilikçi çözümler sunabilmek, toplumun yaşam kalitesini artırabilmek ve sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak gelmektedir. Bugün 8 milyarlık dünya nüfusunun 3 milyarının sağlıklı beslenme imkânı bulunmuyor. Dünya genelindeki aşırı iklim olayları, çatışmalar ve ekonomik belirsizlikler sebebiyle, gelecekte en temel insan haklarından biri olan gıda hakkına erişimin daha da güçleşeceği öngörülüyor. Biz de bu küresel soruna dikkat çekmek, başarı örneklerini ve ilham veren öyküleri daha fazla kişiye ulaştırabilmek ve bu konudaki tüm paydaşları bir araya getirerek global etki yaratabilecek sonuçlara ulaşmak amacıyla her yıl bu organizasyonu düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Tan’ın ardından FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık da konuşma yaptı. Konuşmalar sonrasında çeşitli programlarda öğrenim gören Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, “ÖzÜ Öğrencileri Gıda Hakkını Tartışıyor: Gıda Hakkına Disiplinler Arası Bakış Semineri”nde ufuk açıcı, yaratıcı ve çözüm odaklı yaklaşımlarıyla gıda hakkına dair görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Seminerin ardından düzenlenen Gastroshow’da Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencileri ve Le Cordon Bleu Eğitmen Şefleri, Şile Yeryüzü Pazarı’ndan kadın üreticilerin yerel ürünleri ile sağlıklı ve lezzetli reçeteler hazırladı. Şile Belediyesi yetkilileri ve Yeryüzü Pazarı üreticileri, “Gıda Hakkı için Kadın Üreticiler ve Yerel Pazarlar” oturumunda deneyimlerini paylaştı.