3 Lisans Mezunu

Deniz Uğur

Deniz Uğur (CS), 2021’de mezun olduktan sonra Siemens’te 1 yıla yakın araştırma ve geliştirme departmanında tam zamanlı olarak çalıştı. 2022 yazında Vancouver, Kanada’da Simon Fraser Üniversitesi’nde (SFU) tezli bilgisayar mühendisliği yüksek lisansına başladı. Şu anda SFU’nun Ağ Sistemleri Laboratuvarı’nda “Buluttan Oyun Oynama” alanında çalışıyor. Önümüzdeki yaz da Cupertino, Amerika’da Apple’da “Görüntü ve Renk Mühendisliği” stajına başlayacak.

Prof. Özkan Bebek ile Robotik Laboratuvarı’nda ve Prof. Barkan Uğurlu ile Biyomekatronik Laboratuvarı’nda yaptığı çalışmalarla kendini geliştirdi ve Prof. Ali C. Beğen ile multimedya alanında yaptığı çalışmalarla ödüller kazandı.

Okan Dursun

Okan Dursun (IE), 2022’de Birleşmiş Milletler tarafından seçilen, insanlar ve gezegen için daha adil bir gelecek sağlama çabalarının takdir edildiği 17 yeni Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları genç lideri arasında yer aldı. Yeni genç liderler, bu yılın başlarında yapılan ve 190'dan fazla ülkeden 5.400'den fazla başvuruyla sonuçlanan açık bir başvuru çağrısının ardından seçildi.

2016'da lansmanından bu yana, girişim dünya çapında milyonlarca gence ulaştı. 17 genç líder arasında bir astronot, bir şair ve bir Paralimpik madalya sahibi var. Diğerleri sanatçılardan iklim girişimcilerine ve eğitim yenilikçilerine kadar uzanıyor. Genç liderler arasında Türkiye’den Twin isimli uluslararası eğitim teknolojileri girişiminin kurucularından Okan Dursun da yer alıyor.

Okan Dursun, gençleri yarının fark yaratanları olarak yetiştirmek için bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) öğrenimini SKA eğitimleriyle birleştiren dünyanın ilk eğitim-teknoloji şirketi Twin’in kurucu üyesi. Twin Bilim, Twin STEM Kitleri ve Twin mobil uygulaması ile 70'den fazla ülkede bir milyondan fazla gence ulaştı. Twin, Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Teknoloji Öncüsü” olarak kabul edildi, BETT Awards 2020 ve Avrupa Oyuncak Endüstrisi'nden Silver Play for Change Ödülü'nü kazandı.

Okan, üniversitede öğrenciyken YGA (Young Guru Academy) isimli STK ile yolculuğuna başladı. Gönüllülük yoluyla mülteciler, yetimler, görme engelliler ve diğerleri için etki odaklı projeler geliştirmek üzere 50.000 başvuru arasından 50 genç yetenekten biri olarak seçildi. Dünya çapında eğitimdeki eşitsizliği ortadan kaldırma konusunda tutkulu olan Okan, aynı zamanda Dünya Bilim Hareketi adlı bir sosyal sorumluluk projesine de öncülük ediyor.

Onurhan Turfanda

Onurhan Turfanda(CS) üniversite yıllarında, işletme bölümünde profesör olan Jason Lau'nun rehberliğinde öğretim asistanı olarak çalışarak takım çalışması ve destek becerilerini geliştirdi. Aynı zamanda, OzU Rover Takımı'nın aktif bir üyesi olan Onurhan, Avrupa Uzay Ajansı'nın Rover yarışmasına katılarak robotik konusunda deneyim kazandı ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etti.

Onurhan'ın profesyonel yolculuğu, Yapı Kredi Teknoloji'de yapay zeka tabanlı nakit akışı yönetimi üzerinde çalışarak başladı. Daha sonra İspanya'daki Amazon.com'a katılarak EU-InTech'e katkıda bulundu ve şimdi TomTom İspanya ekibinin bir üyesi olarak "Geleceğin Haritası" projesi üzerinde çalışarak gerçek zamanlı haritalar oluşturuyor, harita teknolojilerini ve konum tabanlı hizmetleri devrimci bir şekilde geliştiriyor.