Orhan Emre

Bilkent Üniversitesi Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Araştırma Alanları

Medeni Usul Hukuku, İcra Hukuku, İflas ve Konkordato Hukuku, Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları

Biyografi

Orhan Emre Konuralp lisans derecesini 2011 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden, yüksek lisans derecesini 2013 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden, doktora derecesini de 2018 yılında “Hakemlerin Hukuki Sorumluluğu” başlıklı teziyle Bilkent Üniversitesi Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden almıştır. Doktora sırasında TÜBİTAK desteği ile Şubat 2015–Şubat 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Giessen şehrinde bulunan Justus Liebig Üniversitesi’nde ve doktora sonrasında da Ağustos 2018-Temmuz 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Regensburg şehrinde bulunan Regensburg Üniversitesi’nde ve Ekim 2019-Mart 2020 tarihleri arasında İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan Karşılaştırmalı Hukuk Enstitüsünde akademik araştırmalarda bulunmuştur. Halen Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalında görev yapmaktadır.