Mehmet

Uçak Mühendisliği

İstanbul Teknik Üniversitesi, 2016

Biyografi

Mehmet BOZTEPE 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden Lisans derecesiyle mezun oldu. Lisans dönemi boyunca Aerodinamik ve uçak sistemleri alanlarına odaklandı. Akabinde çeşitli havacılık akademilerinde ve üniversitelerde uçak sistemleri, aerodinamik ve uçak performansı derslerini verdi.
2018 yılında kurduğu şirketi ile havacılık ve lojistik alanlarında endüstriyel amaçlar için özelleştirilmiş drone sistemleri geliştirdi ve buradaki görevi halen devam etmektedir. Bu sürede birçok TÜBİTAK projesini başarıyla bitirdi. Drone alanında uçuş performans hesaplamaları, mekanik tasarım ve analiz, donanım geliştirme, sistem tasarımı, standartlara uygunluk konularında çalışmaları yönetti. Ayrıca uzaktan algılama ve kapalı mekan navigasyon alanlarında çalıştı. 2024 Haziran ayından itibaren hem teorik derslere hem de Ar-Ge çalışmalarına Özyeğin Üniversitesinde devam edecektir.