Erdem

Araştırma Alanları

Anayasal Gelişim, Hukuk ve Toplum, Siyasal Antropoloji, Uluslararası Hukuk

Verilen Dersler

Uluslararası Hukuka Giriş, Karşılaştırmalı Anayasa Hukuku, Siyasal Antropoloji, İnsan Hakları Siyaseti, Karşılaştırmalı Siyaset, Küresel Güneyde Hukuk ve Toplum

Biyografi

Dr. Erdem Demirtaş, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında Boğaziçi Üniversitesi'nden doktora derecesi aldı. 2019-2020 yılları arasında UC Berkeley'de Fulbright bursiyeri olarak çalıştı ve Prof. Malcolm Feeley'in danışmanlığında araştırmalar yaptı. Dr. Demirtaş'ın siyasi kriz zamanlarında anayasal yargıyı etkileyen faktörleri inceleyen tezi, 2023 yılında Hukuk ve Toplum Derneği tarafından En İyi Tez Onur Ödülü'ne layık görüldü. Dr. Demirtaş, doktora sonrası çalışmalarının bir parçası olarak, siyasi faktörlerin mahkeme kararları üzerindeki örtük etkilerini ortaya çıkarmak için doğal dil işleme yöntemlerini kullanma konusunda çalışıyor. Bu amaçla, 2023 yılında Avrupa Komisyonu tarafından Mükemmellik Mührü ile ödüllendirilen 'TRACE: Tracing Informal Constitutional Change with Word Embeddings' adlı projeyi hazırladı. Dr. Demirtaş'ın ayrıca 2014 yılında Metis Press tarafından yayınlanan "State and Power in the Middle East" adlı bir kitabı da bulunmaktadır.