Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

AB4 ve Yenilikçi Eğitim Ortamı

AB4 ve Yenilikçi Eğitim Ortamı

 

AB4 Projesi 2020 yılında Amerikan Tescilli Mimarlar Derneği’nin (SARA), düzenlemiş olduğu SARA NY Design Awards 2020’de Onur Ödülü ve 2021 yılında BigSEE Mimarlık ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Videolarımız

Mimarlık Bölümü Tanıtımı Videosu

Endüstriyel Tasarım Bölümü Tanıtım Videosu

İletişim ve Tasarım Bölümü Tanıtım Videosu

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Tanıtım Videosu

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrenci Laboratuvar ve Atölyeleri

Bilgisayar (PC) Laboratuvarı

30 adet PC ile bilgisayar destekli tasarım derslerinin yapıldığı CAD ve ilgili yazımlara sahip laboratuvardır.

MAC Laboratuvarı

20 adet IMAC bilgisayar ve ilgili yazılımlarla grafik tasarım, oyun tasarımı, programlama, hareketli medya tasarımı konularında etkin olarak kullanılan laboratuvardır.

Sanal Gerçeklik (VR) Laboratuvarı

Bu laboratuvar, sanal gerçeklik uygulamaları tasarlayarak, yeni nesil araştırmacıları eğiterek ve endüstri ile güçlü işbirliğini teşvik ederek artırılmış gerçeklik alanlarına katkıda bulunmaktadır.

Medya Labotaruvarı

Bu laboratuvarda görüntü ve ses üretimi ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Çalışma ekibinin ana araştırma alanları film, video, fotoğraf, hareketli görsel tasarım ve animasyondur. Laboratuvar aynı zamanda öğrencilerin bu alanlardaki çalışmaları ve dersleri için uygun ortam ve donanımı sağlamaktadır.

Oyun Araştırmaları Laboratuvarı

Games Research Lab, bir üretim ve araştırma laboratuvarıdır. Laboratuvar, yeni teknolojilerin, oyun türlerinin ve etkileşim yöntemlerinin medya ortamında oyun tasarımı, anlatı ve kültürün kesişimlerini keşfetmeye odaklanır. Temel hedefi, öğrencilerin oyunları tartışırken, atölye çalışmaları ve konuşmalar düzenlerken, oyun odaklı projelerde işbirliği yaparken ve toplulukla ilgili etkinlikler organize ederken oyun yapma stratejilerini kullanmalarını sağlamak ve oyun tasarımının kültürel bilgi üretimi olarak tanımlanmasına katkıda bulunmaktadır.

Oyun Araştırmaları Koordinatörü: Atanur Andıç

Instagram: https://www.instagram.com/gameresearchlab/

Seramik ve Modelaj Atölyesi

Seramik ve Modelaj Atölyesi, öğrencilere çamurdan modelleme ve seramik çalışmaları yapma fırsatı vermektedir. Atölyede mekanik çömlek makineleri ve seramik yapım aletleri ve seramik fırını bulunmaktadır.

Dijital Maket  ve Maket Atölyesi

Dijital Maket Atölyesi öğrencilerin dersleri ile ilgili kişisel çalışmalarına ve konu ile ilgili derslerin yapılmasına olanak sağlamaktadır. Maket atölyesinde 3 boyutlu yazıcı, lazer kesici bulunmaktadır. Dijital Maket Atölyesi içinde bir elektronik atölyesi de yer almaktadır. Maket atölyesinde 3 boyutlu CNC Router, vakum biçimlendirme makinesi, daire testere, dekupaj, kıl testere, sıcak tel ısıtıcılı kesici, sütunlu matkap, torna bulunmaktadır. Maket atölyesi içinde bir boyahane bölümü de yer almaktadır.

Tasarla-Yap Atölyesi

Tasarla-Yap Atölyesi öğrencilerin dersleri ile ilgili kişisel çalışmalarına ve konu ile ilgili derslerin yapılmasına olanak sağlamaktadır. Tasarla-Yap Atölyesi'nde ikiadet lazer kesici bulunmaktadır. Tasarla-Yap Atölyesi'nde gerçek ölçüde yapı bileşenleri ve mobilyaların mock-up ve prototipleri yapılabilmektedir. Tasarla-Yap Atölyesi ve Maket Atölyesi mekansal olarak bağlantılıdır.

Yapı Malzemeleri ve Fiziği Laboratuvarı

Yapı Malzemeleri ve Fiziği Laboratuvarının kuruluş amacı, yapı bileşenleri alanında araştırma çalışmalarının yürütüldüğü, lisans ve yüksek lisans seviyelerinde ilgili derslerin verildiği ve gerek kamu, gerekse özel projelerde danışmanlık sağlanan bir platform oluşturmaktır.

Kat Planları

 


Stüdyolar

 

Sosyal Medya Hesapları