Müge

Araştırma Alanları

Bilişim Hukuku

Biyografi

Dr. Müge Çetin 2012 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktora derecelerini sırası ile; 2016 ve 2022 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü’nden almıştır. Doktora tez konusu “Sermaye Piyasası Hukuku Bakımından Kripto Varlıklar”dır. 2013 yılından 2022 yılına kadar İzmir Barosu’na bağlı olarak avukatlık ve hukuki danışmanlık faaliyetlerini yürütmüştür. 2023 yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dr. Çetin, ulusal ve uluslararası projelerde araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı Marie S. Curie Alanı - Değişim Programı 2023 yılı çağrısı sonucunda desteklenen “ENSURE 6G: Evolution in Security and Privacy for 6G Networks” başlıklı projede araştırmacı, European Cooperation in Science and Technology (COST) Aksiyonu dahilindeki “Behavioral Next Generation in Wireless Networks for Cyber Security (BEiNG-WISE)” projesinde çalışma grubu üyesi olarak yer almaktadır. TÜBİTAK 3005 Programı kapsamında “Hukuk Eğitiminde Sanal Gerçeklik Destekli Kurgusal Dava Simülasyonları” başlıklı projede araştırmacıdır. Dr. Çetin’in araştırmaları; bilişim hukuku üzerine yoğunlaşmaktadır.