Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Bilgisayar Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Osman Furkan Kınlı

Osman Furkan Kınlı (CS)lisans derecesini 2018 yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden aldıktan sonra, ertesi sene  Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. Yüksek lisans tezi kapsamında, kapsül sinir ağları kullanarak benzer resim erişimi üzerine çalışmıştır. Şu anda doktora tez çalışmalarına devam etmektedir. Araştırma alanları görüntü işleme, bilgisayarla görü, görüntü manipülasyonu ve onarımı, ışık ve renkler, hesaplamalı fotoğrafçılık konularını kapsamaktadır. Hesaplamalı gece fotoğrafçılığı üzerine düzenlenen uluslararası yarışmalarda arka arkaya senelerde dereceler elde etmiştir. Akademik çalışmaların yeniden üretilebilirliği üzerine düzenlenen uluslararası yarışmalarda, en iyi yeniden üretim raporu ve en iyi hakem ödülleri almıştır. Doktora çalışmalarının yanı sıra, görevli olduğu bölümün lisans derslerinde öğrenci asistanlığı ve araştırma projelerinde araştırma asistanlığı yapmaktadır. Tüm bunların yanı sıra, 2020 yılının başında yapay zeka destekli moda trend analizi ve üretici yapay zeka ile moda tasarımı üzerine hizmet veren Kanada merkezli T-Fashion adlı şirketini kurmuştur. 

Naz Levent

Naz Levent (CS), Öğrenciliğinin 2. yılında Microsoft’ta staj yaptı. Bu görev sırasında küçük çocuklara kod öğretilmesi ve tanıtım faaliyetlerine düzenli katkıda bulundu. Vodafone stajında Data Science R&D ve Business Intelligence IT departmanlarinda görev aldı. Burada 3 patent yazdı ve tüm patentlerde “first writer” olabilme şansını yakaladı. Son senesinde Müdek akreditasyonları kurulunda Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni temsile seçildi.

Özyeğin Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Belçika‘daki Leuven Üniversitesi’nde Yapay Zeka yüksek lisansı yaptı. Bu advanced master programını 1 yılda onur öğrencisi olarak bitirdi. Amazon Hollanda’da veri bilimci olarak 4 yıl çalıştı. Bu süreçte Fortune 400 listesindeki birçok şirkete yapay zeka alanında danışmanlık verdi. Formula 1’in yarışlarına yapay zekâ tahminleri ekleyen projede yer aldı. Sonrasında Google Hollanda’da çalışmaya başladı. Şu an, Google’da Machine Learning Specialist Engineer görevi ile çalışıyor.

Cem Ata Baykara

Cem Ata Baykara (CS), ilk stajını Türkiye İş Bankası'nda "büyük veri" üzerinde gerçekleştirdi. Fibabanka stajı sırasında ise R&D departmanında Internet of Things (IoT) güvenliği üzerine görev aldı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2020'de Network Security üzerine yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitimi süresince, danışmanı Dr. Kübra Kalkan ve Fibabank'tan Dr. Ilgın Şafak ile birlikte TÜBİTAK projesinde araştırmacı olarak görev aldı. Eğitimi süresince IoT güvenliği ve "blok zincir" üzerine araştırmalarını yürüttü. Şu anda Almanya'da Tübingen Üniversitesi'nde gizliliği koruyan makine öğrenimi üzerine doktora araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Almanya'nın Tıp Bilişimi Girişimi (Medical Informatics Initiative) için geliştirilen PrivateAIM (Privacy-Preserving Analytics in Medicine) projesinde birleşik makine öğrenimi (Federated Machine Learning) üzerine araştırmacı olarak çalışmaktadır.