Dr. Kadir Durak ve Kuantum Optik Laboratuvarından Heyecan Verici Haberler

Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden heyecan verici haberleri ve fırsatları paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bölümümüz, değerli öğretim üyelerinin başarılarıyla yenilikçiliğe, araştırmaya ve öğrencilerimize ayrıcalıklı fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Dr. Kadir Durak'ın Başarıları

Öğretim Üyemiz Dr. Kadir Durak'ın NATO STO'nun IST-219 Kuantum Teknolojilerinin Zafiyetleri grubunda eş başkan olarak görev aldığını gururla duyuruyoruz. Kendisi, küresel ölçekte kuantum teknolojilerinin geleceğini şekillendirmeye devam etmektedir.

QUBITRIUM - Türkiye'nin İlk Kuantum Girişimi

Dr. Kadir Durak, aynı zamanda Türkiye'nin öncü kuantum girişimi olan QUBITRIUM'un kurucusudur. NATO DIANA tarafından desteklenen QUBITRIUM, kuantum teknolojisinde çığır açan ilerlemeler sunmaktadır.

QUBITRIUM, her yıl öğrencilerimize iş ve staj imkanları sunmaktadır. Her yıl 4-5 Özyeğin Üniversitesi öğrencisi burada staj yapmaktadır ve QUBITRIUM'un İstanbul ve Hollanda'daki çalışanlarının yarısı Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunlarından oluşmaktadır.

A blue and white logo</p>
<p>Description automatically generatedA blue and white logo</p>
<p>Description automatically generated

www.qubitrium.com.tr

www.qubitrium.nl

ÖzÜ Kuantum Optik Laboratuvarı

ÖzÜ Kuantum Optik Laboratuvarımız, Türkiye'de savunma uygulamaları üzerine prestijli SSB projeleri ile ileri düzey araştırmaların ön saflarında yer almaktadır. Bu son teknoloji laboratuvar, öğrencilerimize kuantum ve uzay teknolojileri konusunda benzersiz deneyim fırsatları sunmaktadır.

T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı Logo PNG Vector

Lisans Öğrencileri Bitirme Projesi Fırsatları

Son sınıf lisans öğrencileri, gelişmiş kuantum kavramları ve protokolleri üzerinde çalışarak heyecan verici projelerde yer alabilirler. Bu projeler arasında şunlar bulunmaktadır:

- Bell eşitsizliğinin ihlali

- Dolaşıklığın oluşturulması ve tespiti

- Kuantum anahtar dağıtımı

- Dolaşık çiftler aracılığıyla kuantum görüntüleme

- Ultra-soğuk atom fiziği düzenekleri

Bu deneyimler, öğrencilerimizin hızla gelişen kuantum teknolojileri alanında başarılı olmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarını amaçlamaktadır.

Bu fırsatları keşfetmenizi ve Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'ndeki başarıları ve yenilikleri kutlamamıza katılmanızı bekliyoruz.

A picture containing person, automaton</p>
<p>Description automatically generated

A close-up of a circuit board</p>
<p>Description automatically generated with low confidence