Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 09, 2024 - Eki 12, 2024

Özyeğin Üniversitesi’nde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kapsamında “18 Yaşıma Öğütler: Yaşlılar Arası Köprü” Belgesel Lansmanı Yapıldı

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde ÖzÜ Şiddet ve Hukuk Laboratuvarı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Dairesi Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü iş birliği ile geliştirdiği ve Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün Programı tarafından da desteklenen projesi kapsamında, üniversiteler bünyesinde ilk kez gerçekleştirilen bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 2023 yılı Türkiye Yaşlı Profili Araştırması’nı baz alan ve yaşlı bireylerin geçmişlerine neden mutlu bakmadıklarını anlamanın, fırsatları olsa hayatlarında neyi farklı yapmak istediklerini araştırmanın ve yaşlılara hak temelli yaklaşıma dair farkındalık kazandırmak amacıyla ÖzÜ Şiddet ve Hukuk Laboratuvarı üyesi 6 öğrenci, 18 Yaşıma Öğütler: Yaşlar Arası Köprü adlı belgeseli çekti. Belgeselin lansmanı, Birleşmiş Milletler tarafından (BM) 1991’den bu yana kutlanan Dünya Yaşlılar Günü kapsamında, 1 Ekim 2024’te Özyeğin Üniversitesi’ndeki Yaşlı Hakları Sempozyumu’nda yapıldı.

Akademisyenlerin ve alanda çalışan uzmanların konuşma yaptığı panelden ve üniversite öğrencilerinin sunduğu poster bildiri oturumundan oluşan sempozyuma ve belgesel lansmanına; Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barış Tan’ın ve İBB İstanbul Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit’in yanı sıra İstanbul Darülaceze Müdürlüğü sakinleri, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, İBB yetkilileri ve çalışanları ile yaşlı hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hukukçular ve konuya ilgili yaklaşık 150 kişi katıldı.

Proje Künyesi:

18 Yaşıma Öğütler: Yaşlar Arası Köprü (2024, 30 dakika)

Proje Danışmanı: Prof. Dr. Özlem Yenerer Çakmut
Proje Yürütücüsü / Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Reva
İBB Sağlık Dairesi Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit
İBB İstanbul Darülaceze Şube Müdürü: Tülay Aytekin Aktaş
Proje Sanat Koordinatörü: Orhun Erdenli
Proje Sanat Asistanı: Burak Can Çatan
Proje Genel Asistanı/Görüşmeci: Aylin Suna
Proje Lojistik Asistanı/Görüşmeci: Zeynep Onat
Proje İletişim Asistanları/Görüşmeci: Ceylin Seyhan, Mehmet Yiğit Karakuş
Proje Sosyal Medya Asistanı/Görüşmeci: İlayda Mert
Görüşmeci: Emin Aksu

Proje kapsamındaki faaliyetleri takip etmek için:
https://www.instagram.com/ozusiddetvehukuklab/