Eyl 16, 2024 - Eyl 23, 2024

Dr. Öğretim Üyesi Kadir Durak’ın Kurduğu QUBITRIUM, Uluslararası Yatırımcı Firma ACT Venture Partners’dan 1,5 Milyon Avroluk Tohum Yatırımı Aldı

Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı Öğretim Üyesi Dr. Kadir Durak’ın kurucusu ve CEO’su olduğu ileri kuantum teknolojileri alanında öncü QUBITRIUM girişimi, Hollanda menşeli ACT Venture Partners yatırımcı firmasından 1,5 milyon Avro değerinde tohum yatırımı aldı. Özyeğin Üniversitesi’nde 2011 yılında faaliyete geçirilen Türkiye’nin ilk üniversite tabanlı iş hızlandırma programı Girişim Fabrikası desteğiyle kurulan QUBITRIUM, nano-uydu tabanlı Kuantum Anahtar Dağıtımı (QKD) sistemleri geliştirerek güvenli bilgi paylaşımı için ileri düzey çözümler üretmeyi ve güvenli iletişim alanında küresel bir etki yaratmayı hedefliyor. ACT Venture Partners’dan alınan yatırım kapsamında, QKD faydalı yüküne sahip 2U hacimli bir uydu fırlatılması için çalışmaların hızlandırılması amaçlanıyor.

Ayrıntılı bilgi www.qubitrium.tech web sitesinden veya info@qubitrium.tech e-posta adresinden edilinebilir.