Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 14, 2024 - Ağu 17, 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Barış Tan, Bu Yıl 8. Kez Kampüsümüzde Gerçekleştirilen TEMA Vakfı Saha Koordinasyon Toplantısı’na Katıldı

2015 yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen TEMA Vakfı Saha Koordinasyon Toplantısı, bu yıl 14-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında Çekmeköy Kampüsü’müzde gerçekleşiyor.

Vakfın Yönetim Kurulu Üyelerinin, yöneticilerinin, çalışanlarının ve gönüllülük esasıyla vakıf faaliyetlerini yürüten il, ilçe, mahalle sorumlularının da aralarında olduğu yaklaşık 400 kişilik geniş bir ekibin katıldığı ve “Yaşamak İçin Yaşatmaya Gönüllüyüz” temalı toplantıda; iklim değişikliği, çölleşme, kuraklık, toprak, su, gönüllülük vb. konular ele alınacak.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barış Tan, toplantıya 8 senedir ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirttiği konuşmasında; “Sürdürülebilirlik ve çevre konuları kurumumuz adına çok önemli. Özyeğin Üniversitesi’ni global etkisi yüksek bir araştırma üniversitesi olarak konumlandırırken etkiyi sadece akademik etki olarak görmek yerine, ekonomik ve sosyal etki bağlamlarında da ele alıyoruz. Bu doğrultuda çevreye dair konular ve çevre teması da bir sonraki dönemimizdeki en önemli stratejik hedeflerimizin başında gelecek. Bu etkiyi yaratmak ise yalnızca üniversitedeki çalışmalarla değil; sivil toplumla, sektörle, iş dünyasıyla, kısacası tüm kurumlarla ortaklıklar yaparak mümkün olabilir. TEMA ile iş birliği de bizler için önem teşkil ediyor. Önümüzdeki dönemde bu iş birliğini daha da artırmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.