Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 02, 2024 - Ağu 16, 2024

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden Oluşan ÖzU Racing Takımı, Uluslararası “Formula Student UK” Yarışmasında Altıncılık Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve Kasım 2023’te Formula Student takımı ÖzU Racing, 16-22 Temmuz 2024 tarihlerinde İngiltere’de gerçekleşen Formula Student UK yarışmasında, “Maliyet ve Üretim” kategorisinde dünya genelindeki katılan 37 takım arasında 6. oldu.

Uluslararası alanda mühendislikle ilgili en prestijli yarışmalar arasında kabul edilen Formula Student UK’de bu yıl Türkiye’yi temsil eden tek takım olan ÖzU Racing, deneyimli ve en az 5-6 yıldır mücadele eden rakipleri arasında yarışmayı genel sıralamada 14. olarak tamamladı. Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Polat Şendur, Dr. Öğretim Üyesi Bora Tokgöz ve Prof. Dr. Güney Güven Yapıcı, ÖzU Racing’in akademik danışmanlığını üstleniyor.

Formula Student Hakkında:

Formula Student 1981 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletinde Otomotiv Mühendisleri Derneği bünyesinde başlatıldı ve küresel bir mühendislik yarışmasına dönüştü. Formula SAE* yarışmasının Avrupa’daki karşılığı olan Formula Student, otomotiv mühendisliğinin heyecan verici dünyasında 20’den fazla ülkedeki genç beyinleri bir araya getiriyor; yenilikçi mühendisler yetiştirmeyi ve mühendislik kariyerlerine ilgiyi artırmayı hedefliyor. Yarışma, Formula tarzı yarış arabalarının yaratılmasının yanı sıra, çeşitli mühendislik alanlarında kapsamlı anlayışın önemini de vurguluyor.

ÖzU Racing hakkında daha fazla bilgi için: https://racing.ozyegin.edu.tr/tr/

*SAE: Society of Automotive Engineers