Haz 03, 2024 - Haz 10, 2024

“Design Thinking and Design Literacy Perspectives in the 21st Century” Uluslararası Sempozyum

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Design Thinking and Design Literacy Perspectives in the 21st Century” başlıklı uluslararası sempozyum, 6 Haziran Perşembe günü 09.30-17.30 saatleri arasında Fakülte binası G25 konferans salonunda gerçekleştiriliyor. Sempozyum Özyeğin Üniversitesi’nin 15. Yıl etkinlikleri kapsamında ve TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenen, Dr. Öğr. Üyesi Derya Yorgancıoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı, projenin paydaş kurumu Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Esin Kömez Dağlıoğlu ve Doç. Dr. Yeşim Çapa Aydın’ın araştırmacı olarak proje ekibinde yer aldığı “Tasarım Okuryazarlığı Becerilerinin Geliştirilmesi Üzerine Bir Araştırma: Yükseköğretim Lisans Programları Birinci Sınıf Öğrencileri için bir Ders Tasarımı, Uygulaması ve Değerlendirmesi” (123K613) başlıklı araştırma projesinin bir parçası olarak düzenleniyor.

Sempozyumda Tasarım Okuryazarlığı Uluslararası Ağı (Design Literacy International Network) kurucu başkanlarından Doç. Dr. Erik Bohemia ana konuşmacı olurken, Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alpay Er, İTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve LEE Bilişim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mine Özkar, Koç Üniversitesi Arçelik Yaratıcı Endüstriler Araştırma Merkezi (KUAR) Direktörü Doç. Dr. Aykut Coşkun, Latvia Sanat Akademisi Çağdaş Sanat, Tasarım ve Mimarlık Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Kaygan, Delft Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sine Çelik ve New Balance Hesaplamalı Tasarım Direktörü Dr. Onur Yüce Gün konuşmacı olarak yer alacaklardır. Tasarım odaklı düşünme yaklaşımına ilişkin kavramsal/kuramsal tartışmalar, bu yaklaşımı odağına alan araştırma merkezleri ve tasarım odaklı düşünmenin eğitime entegrasyonu ana temalarına odaklanacak sunumların yer alacağı sempozyum bir forumla sonlanacak.