Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 22, 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk 10.000 Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu’nu Kampüsümüzde Ağırladı

10.000 Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu temsilcileri 22 Mayıs 2024’te Özyeğin Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk ev sahipliğini yaptığı ve Yeni Dönem Rektör Adayı Prof. Dr. Barış Tan’ın da katıldığı toplantıda potansiyel iş birliği alanları görüşüldü.

10.000 Kadın Girişimciler Derneği’ni temsilen Başkan Sevim Erengil’in, Başkan Yardımcısı Neval Karagöz’ün, Genel Sekreter Selma Cengiz’in, Yönetim Kurulu Üyeleri Sevilay Atamer Suiçmez’in ve Nilüfer Birinci’nin hazır bulunduğu toplantıda, derneğin hedefleri ve Özyeğin Üniversitesi ile ortak gerçekleştirilebilecek projeler değerlendirildi.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi L’Atelier Bleu Restoranı’nda gerçekleşen toplantıda misafirlerimiz, fakültemizin yetiştirdiği genç şeflerin sunumlarıyla uluslararası mutfaklardan çeşitli lezzetleri de tatma imkânı buldu.

10.000 Kadın Girişimciler Derneği Hakkında:

10.000 Kadın Girişimciler Derneği, Goldman Sachs Vakfı tarafından dünya genelinde uygulanan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi yürütücülüğünde hayata geçirilen “10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı” mezunlarının bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Dernek, girişimci kadınların kendi aralarında iletişim, iş birliği ve dayanışma ağını geliştirmek, ülke ve dünya ekonomisindeki konumunu güçlendirmek amacıyla faaliyetlerde bulunmayı amaçlamaktadır. Kadınların iş hayatında karşılaştıkları tüm güçlükleri aşabilmeleri konusunda destek sağlamayı hedefleyen dernek, girişimci kadınlar arasında ulusal ve uluslararası bir iletişim ağı oluşturarak istihdam, verimlilik ve kalite yükselişini sürekli kılmayı ilke edinmiştir.

https://www.10000kadingirisimcilerdernegi.org/