Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 07, 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk Özyeğin Üniversitesi İş Birliğinde Gerçekleşen CVC Bosphorus’24’e Katıldı

İlki 2023’te düzenlenen ve Türkiye’nin ilk Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı olan CVC Bosphorus’un ikincisi 7 Mayıs 2024’te Swissôtel The Bosphorus’ta gerçekleştirildi. Girişimciliği eğitimden araştırmaya ve uygulamaya kadar geniş ve çok boyutlu bir yelpazede ele alan Özyeğin Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer alan ve akademik partnerliğini üstlendiği Girişimci Kurumlar Platformu tarafından düzenlenen konferansın ana sponsorluğunu Fiba Holding üstlendi.

Girişimcilik ekosistemine büyük katkılarda bulunmak amacıyla yola çıkılan ilk konferansta holdingler ve kurumsal girişim sermayeleri (Corporate Venture Capital- CVC) yapılandırmaları ve yatırım tezlerinin yanı sıra finans, otomotiv, teknoloji gibi farklı sektörlerden kurumların CVC strateji ve yatırım tezlerine odaklanılmıştı. Bu seneki CVC Bosphorus’24’te ise, yatırım dünyasındaki trendler, gelişmeler ve yaşanan ortak sorunların çözümleri tartışıldı.

Konferansta kurumsal girişim sermayelerinden, Türkiye’deki ve dünyadaki yaklaşık 250 şirketten aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 500’e yakın katılımcı yer aldı. Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, Girişimci Kurumlar Platformu Kurucusu ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Rektör Danışmanı İhsan Elgin ve Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, konferansın önde gelen katılımcıları arasındaydı. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün katılımcılar arasındaki Özyeğin Üniversitesi mezunlarıyla bir araya geldiği konferansta; üniversitemiz bünyesinde kurulan ve hem bireysel girişimciler için sunduğu desteklerin hem de sosyal girişimcilik gibi alanlarda sağladığı akademik altyapının ve sanayiyle iç içe öğrenimin en etkili örneklerinden olan PACHA Doğal Kolajen ve Protein Ürünleri ve Counterfake yapay zekâ motoru girişimleri de stantlarını açtı.