Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 31, 2017

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın Dublin’de Yapılacak Dünya Aile Hukuku ve Çocuk Hakları Kongresinde Konuşmacı Oluyor

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, 04 - 07 Haziran tarihinde Dublin'de yapılacak “Dünya Aile Hukuku ve Çocuk Hakları” Kongresinde AFAD ve İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, özellikle kamplardaki ve kamp dışındaki çocukların eğitim sorunları, erken evlilik, çocuk işçiler ve terörle mücadele gibi kritik konular hakkında bir konuşma yapacak. Prof. Caşın tarafından ele alınan konular çerçevesinde, BM'nin ve diğer uluslararası örgütlerin de ekonomik ve siyasi yardımları, hukuki açıdan analiz edilecek.

Halen yaklaşık 550.000 Suriyeli mülteci çocuğun bulunduğu ülkemizde eğitim sorunlarının gündeme getirilerek masaya yatırılacağı bu konferansta, Türkiye'nin Suriyeli mülteci çocuklara yaptığı eğitim katkıları ve mevcut sorunlar, akademik olarak tartışılarak uluslararası hukuk ve milli hukuk açısından irdelenecek.

Ülkemizin yaptığı bu yardımın uluslararası toplumda akademik olarak bilimsel yönleriyle tartışılmasını hedefleyen Kongereye, Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Sayın Murat Burhan 'ın da katılımı bekleniyor.