Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr
3 Lisansüstü Mezunu
3 Lisansüstü Mezunu
3 Lisansüstü Mezunu
Ecem Yücesoy
Ecem (IE), Özyeğin Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği lisans ve Bilgisayar Mühendisliği yan dal eğitimlerini tamamladı. Lisans hayatı süresince çeşitli derslerde öğretim asistanı olarak görev yaparak akademik birikimini pekiştirdi ve birçok uluslararası akademik ve sosyal etkinlikte roller üstlendi. Ayrıca Marks&Spencer, Credit Europe Bank Romania, Bosch ve Kariyer.net gibi şirketlerde staj yaparak iş dünyası deneyimi kazandı. Türkiye ve Hollanda'da düzenlenen inovatif fikir geliştirme etkinliklerine katıldı.
Yüksek lisansını da Özyeğin Üniversitesi'nde tamamlayan Ecem, uluslararası ve interdisipliner araştırma projelerine önemli katkılar sağladı. Uluslararası konferanslarda araştırmalarını sunma şansı buldu ve organizasyon komitelerinde yer aldı. Öğretim asistanı görevlerine çeşitli derslerde devam etti. Gösterdiği üstün performansla 2022 yılında En İyi Öğretim Asistanı, 2023 yılında ise Olağanüstü Araştırma Asistanı ödüllerini kazandı. Ayrıca, lisans ve yüksek lisans eğitimi boyunca İstanbul Sanayi Odası Vakfı ve TÜBİTAK BİDEB burslarıyla desteklendi. Ecem şu anda, dünyanın en iyi lisansüstü okulları arasında yer alan INSEAD'da Teknoloji ve Operasyon Yönetimi alanında doktorasını sürdürmektedir. İnsani yardım lojistiği, sürdürülebilir operasyonlar ve sağlık sistemleri gibi konularda yoğunlaşarak ilgi alanlarını genişletmekte ve bu alanlardaki araştırmalarına devam etmektedir.
Birce Adsanver
Birce, lisans derecesini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden aldı. Lisans eğitimi sırasında tedarik zinciri yönetimine ilgi duydu ve ilgili kurslar aracılığıyla bu alanda bilgi ve beceriler edindi. Son sınıfta Unilever'in Tedarik Zinciri Reaksiyonu Projesi'ne katılarak teori ve pratik arasında köprü kurmasına olanak tanıyan değerli deneyimler kazandı. Ayrıca lisans eğitimi süresince ÖZÜ Akran Danışmanı Programı'nda akran danışmanı olarak görev yaptı ve çeşitli öğrenci kulüplerinde aktif rol aldı.
Eğitimine aynı bölümde yüksek lisans programına başlayarak devam etti ve topluma katkılar sağlama motivasyonuyla araştırmalarını insani yardım lojistiği ve afet yönetimi üzerine yoğunlaştırdı. Yüksek lisans eğitimi sırasında ilgili alanlarda karar almayı desteklemeyi amaçlayan analitik yöntemler ve Yöneylem Araştırması tekniklerini uygulama konusunda becerilerini geliştirdi. Ayrıca öğretim asistanı olarak görev alarak akademik ve mesleki deneyimler kazandı.
Şu anda HEC Montreal’de Lojistik ve Operasyon Yönetimi Bölümü üçüncü sınıf doktora öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Doktora tezi insani yardım operasyonlarında tedarik zinciri ağı tasarımı ve yönetimi üzerine odaklanmaktadır. Doktora eğitimi sırasındaki akademik başarılarından dolayı, Yabancı Öğrenciler için Başarı Bursu Programı (PBEEE), Foundation J. Armand Bombardier Bursu ve CIRRELT Doktora Mükemmellik Bursu dahil olmak üzere prestijli ödüller ve burslar almıştır.
Sena Artarslan
Sena Artarslan (MSc. IE), KoçDigital’de Tedarik Zinciri Direktörlüğüne bağlı analitik danışman olarak çalışıyor. Hem makine öğrenmesi hem de optimizasyon bilgilerini harmanlayarak müşterilerin tedarik zincirinde kullandığı algoritmaların geliştirilmesi ve müşterinin süreçlerine doğru bir şekilde entegre etmesi konularında danışmanlık veriyor.
Özyeğin Üniversitesinde lisans eğitimi son sınıftayken aldığı seçmeli derslerin de katkısıyla, staj yaptığı RDC Partner şirketinde çevik ekip olmanın verimliliğini test etmek üzere simülasyon modeli geliştirdi. Bitirme tezinde, cam üretimindeki hataları makine öğrenmesiyle tahminleyen kestirimci kalite projesine katkıda bulundu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yine Özyeğin Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği yüksek lisans eğitimine başlayıp, öğrenim ve araştırma asistanı olarak görev aldı. Yüksek lisans dönemi boyunca, lisans dersi olan Matematiksel Modelleme ve Kesin Metodlar dersinde öğrenim asistanlığı yaptı. Aynı zamanda araştırmalarına devam ederken Envanter Rotalama Probleminin bir versiyonunu Tübitak 1001 kapsamında araştırıp tezini de aynı konudan başarıyla tamamladı. Yüksek lisans mezuniyet tezinin konusu olan projeyi Fransa’da POMS Konferansı’nda sunma fırsatını yakaladı.
Yüksek lisans eğitimini Eylül 2023 itibarıyla tamamladıktan sonra kariyer yolculuğuna iş hayatında devam eden Sena, KoçDigital’de Türkiye’nin önde gelen firmalarına tedarik zinciri problemlerini optimize eden çözümler geliştirerek danışmanlık veriyor.