Ara 06, 2022 - Ara 31, 2022

Dr. Göktürk Poyrazoğlu, Bloomberg HT TV’de yayınlanan “Elektrik 4.0” programının konuğu oldu

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Göktürk Poyrazoğlu, 2 Aralık Cuma Günü Bloomberg HT TV’de, Schneider Electric sponsorluğunda yayınlanan Elektrik 4.0 programında Gözde Kuyumcu’nun konuğu oldu.

Elektrik 4.0 teknolojilerinin mercek altına alındığı programda Dr. Göktürk Poyrazoğlu; elektrik 4.0’ın “ölçümlemek”, “dataları bir yerde toplamak” ve “analiz yapmak” anlamları taşıdığının altını çizdi. Dünya genelinde yaşanan elektrik tüketimi artışının nedenleri ve alternatif çözümleri masaya yatırılırken; Türkiye’nin yenilebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlara dikkat çekildi. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında Türkiye’nin hedefleri hakkında da bilgiler veren Dr. Poyrazoğlu, Türkiye’nin güneş ve rüzgâr enerjisi kapasitesi hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Dünya üzerinde yaşanan küresel enerji krizini ve bu krize ilişkin çözüm yollarını da paylaşan Poyrazoğlu, yeşil dönüşüm süreçlerinde yeşil elektrifikasyonun önemine değindi.

Linkten izleyebilirsiniz.