Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 28, 2022 - Nis 28, 2022

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Özyeğin Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Özyeğin Üniversitesi ve SMİ iş birliği ile düzenlenen “Sürdürülebilir Bir Geleceğe Doğru” başlıklı panel, 28 Mart 2022 günü Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde gerçekleşti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, SMİ Kurucu Başkanı ve Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu’nun konuşmacı olarak katıldığı, Özyeğin Üniversitesi TTO ve Girişimcilik Direktörü İsmail Arı’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde, akıllı kentleşme ve mobilite konuları ele alındı. ÖzÜ – X’teki panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk yaptı.

Özyeğin Üniversitesi’ni ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmalar yapan üniversitemiz ile kentsel hareketliliğin sorunlarına multidisipliner ve inovatif çözümler arayan bağımsız düşünce kuruluşu SMİ arasındaki ortak protokol kapsamında bilgi aldı. Ülkelerin sıfır emisyon hedeflerinde sivil toplum ve akademi iş birliklerinin çok değerli olduğunu vurgulayan Büyükelçi Landrut, geçen yıl düzenlenen COP26’da Paris Antlaşması’nı imzaladığı için Türkiye’yi kutladığını belirtti.

Panelin açılış konuşmasında sürdürülebilirliği odağına alan müfredat içi ve müfredat dışı eğitim politikaları geliştirdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, SMİ ile iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Bu iş birliğinin tek bir ortak araştırma projesinin ötesinde eğitim, bilgi transferi ve girişimcilik alanlarında da çok katmanlı örnek teşkil ettiğini sözlerine ilave etti. Üniversite ve iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren panele, akademisyenler ve öğrenciler de sorularıyla eşlik ettiler. Sürdürülebilir kalkınmayı akademik olarak ele alarak tüm katılımcıları ve paydaşları arasında buna uygun bir yaşam tarzı oluşturmayı hedefleyen Özyeğin Üniversitesi, yenilikçi ulaşım çözümleri için çalışan start-up ekosisteminin yatırımcılarla finanse edilmesine uygun ortam sağlayarak, öğrencilerini aynı zamanda insanlığın karşı karşıya olduğu karmaşık sorunların çözümü için de hazırlamaktadır.