Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 22, 2015

Özyeğin Üniversitesi Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi Yeni Mezunlarını Verdi!

Her geçen gün büyümeye devam eden AVM ve perakende sektörüne katkı sağlamak adına kurulan OzU aA RREC bünyesinde birbirinden önemli sertifika programları düzenleniyor.

Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan “Perakende ve Gayrimenkul Yönetimi” sertifika programının ikincisi 8 Mayıs 2015 Cuma günü tamamlandı. 

Program kapsamında Özyeğin Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra, Boyner Holding, Tabanlıoğlu Mimarlık, Carrefoursa, Güreli YMM, Emaar gibi sektöre yön veren önemli şirketlerin yöneticilerinin konuk konuşmacı olarak ders verdiği programda, toplam 62 akademisyen ve konuk konuşmacı yer aldı.

13 Ekim 2014 tarihinde başlayan, 7 ay boyunca toplamda 21 tam gün süren programa; bu sene Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (International Council of Shopping Centers) ve Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği katkılarıyla organize edilen, özellikle AVM Yönetimi konulu dersleri içeren 5 günlük  “ICSC – John T. Riordan Perakende Gayrimenkul Profesyonelleri Okulu”da ilave edildi.

Programı tamamlayan 24 öğrencimiz uluslararası geçerliliği olan ICSC sertifikasını da alarak çift sertifika alma hakkına sahip oldu.

Eğitimin son günü ise düzenlenen Workshop programı kapsamında Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Cevdet Akçay “Sürdürülebilir Türkiye Ekonomisi"ni ; Turkeco Kurucu Başkanı ve ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten ise; “Sürdürülebilir Bir Dünya”  konularını irdelerken;  TAMPF - Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nu oluşturan derneklerin başkanları da “Organize Perakende  Sektöründe Sürdürülebilirlik" konusunu masaya yatırdı.  Eğitim programı öğrencilerin sertifikalarını aldığı bir törenle son buldu.

Bu yıl 04-08 Mayıs 2015 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi çatısı altında Swissotel’de gerçekleştirilen “ ICSC – John T. Riordan Perakende Gayrimenkul Profesyonelleri Okulu”nda AVM müdürleri, kiralamacılar ve pazarlamacılar başta olmak üzere, AVM yönetim kadrosunda çalışanların yararlanabileceği önemli eğitimlere yer veriliyor. İçerikleri ICSC tarafından hazırlanan eğitim kadrosunda, Türkiye’den ve farklı ülkelerden gelen sektörün uzman isimleri de yer alıyor.

Katılımcılar, “ICSC – John T. Riordan Perakende Gayrimenkul Profesyonelleri Okulu”nda; AVM yönetimini ilgilendiren kiralama stratejileri’, ‘finans, pazarlama yöntemleri’, ‘araştırma verileri’ alanlarında bulunan derslere katılma şansı bulurken, aynı zamanda ICSC tarafından organize edilen sertifikasyon sınavlarına hazırlanma şansını da elde ediyorlar.