Eyl 16, 2014

Özyeğin Üniversitesi pilot adayı öğrencilerinin yeteneklerini oryantasyon uçuşu ile sınadı

Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı’na yerleşen öğrenciler, 2014-2015 akademik yılına “İlk Uçuş deneyimleri” ile başlangıç yaptı.

Pilot Eğitimi Lisans Programı’na yerleşen öğrencilerin yanı sıra program hakkında bilgi almak üzere Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’ne gelen aday öğrencilerin de katılabildiği Oryantasyon Uçuşu 13 Eylül’de Hezarfen Havaalanı’nda yapıldı. Özyeğin Üniversitesi ile eğitim paydaşı Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) tarafından gerçekleştirilen oryantasyon uçuşu ile öğrencilerin uçuşa yatkınlıklarının ölçülmesinin yanı sıra, uçuş başarılarını etkileyecek olumsuz durum ya da durumlarının, fizyolojik ve psikolojik nedenlerden kaynaklanabilecek uçuş korkusunun, yönetilemeyecek seviyedeki stres seviyesinin, aşırı heyecanlanmadan kaynaklanan iletişim bozukluklarının ve tedavi edilemez seviyedeki bulantı durumlarının olup olmadığı da test edildi.

Bu uçuş deneyimi ile Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Lisans Programı’na yerleşen öğrencilerin uçuş aşamasına gelmeden, uçuşa yatkınlıklarının ve uçuş yeteneklerinin tespit edilmesi; eğitimleri esnasında becerilerinin hangi yönde geliştirilmesi gerektiğinin belirlenmesi; uçuş hocalarının eğitimlerini öğrenci kişilik ve becerilerine göre planlamaları ve dolayısı ile sektöre en iyi pilotların yetiştirilmesi amaçlanıyor.